search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Των αποδείξεων το.. κάγκελο

23.01.2014 06:24
Τι ισχύει με τις αποδείξεις στις δηλώσεις - Media

Ο Στουρνάρας και οι «σοφοί» σύμβουλοί του προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά από τους ίδιους φουκαράδες –τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ο Στουρνάρας και οι «σοφοί» σύμβουλοί του προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά από τους ίδιους φουκαράδες –τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Η τρύπα όμως δεν καλύπτεται αφού –συν τοις άλλοις- η προσπάθειά τους γίνεται τσαπατσούλικα, ανοργάνωτα και στο άρπα – κόλα.

Νέο τους «επίτευγμα» το τι θα ισχύει μες τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ και των βενζινάδικων.

Πέρα από τη μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης αλλά και την αβεβαιότητα για το εάν θα συνδέονται ή όχι οι αποδείξεις με το αφορολόγητο ή το εάν θα δίνονται ή όχι κίνητρα για αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, το υπουργείο Οικονομικών ρισκάρει να κάνει μια νέα μεγάλη γκάφα.  σχεδιάζοντας να βάλει χαμηλότερο συντελεστή βαρύτητας στις αποδείξεις από αγορές τροφίμων και καυσίμων.

Όταν το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε τη τελευταία στιγμή να φέρει τροπολογία στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προκειμένου να συνδέσει τις αποδείξεις με τη μείωση φόρου των 2.100 ευρώ (το έμμεσο αφορολόγητο), προέβλεψε ότι οι αποδείξεις θα έπρεπε να αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος και όχι στο 25%, με τη λογική ότι θα εξαιρούνταν οι αγορές τροφίμων και καυσίμων, αφού η φοροδιαφυγή εκεί είναι σχεδόν μηδενική.

Αφού σηκώθηκε κύμα αντιδράσεων, κυρίως από χαμηλόμισθους και συνταξιούχους που φώναξαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή χωρίς αυτές τις δαπάνες δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, με κίνδυνο να "εισπράξουν" ποινή 22%, το υπουργείο Οικονομικών "μαζεύτηκε" και φάνηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ωστόσο, κάποιοι… παντογνώστες φαίνεται ότι διαφωνούν και προτείνουν διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, καθώς θεωρούν ότι σε διαφορετική περίπτωση το μέτρο της συλλογής αποδείξεων δεν θα έχει πρακτική αξία. Έτσι αντί μια απόδειξη από το σούπερ μάρκετ να υπολογίζεται στο σύνολο της αξίας της, θα «μετράει» λιγότερο και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φέρνουν κάθε μήνα στο σπίτι τους τον… ηλεκτρολόγο ή τον υδραυλικό, ευελπιστώντας να καλύψουν το αναγκαίο ποσό αποδείξεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:52