search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Στον Πειραιά οι 16 μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

23.01.2014 09:31
Αγνοείται λουόμενη στην Τήνο - Media

Οι 16 μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στο Φαρμακονήσι έφθασαν το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» έφθασαν στις 10 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι 16 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, οι οποίοι διασώθηκαν από το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.
 
Οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λέρο και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού τους έδωσε το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα προσωρινής διαμονής, τους άφησε ελεύθερους.
 
Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μεταναστών για τον Πειραιά ανέλαβε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι.
 
Σημειώνεται ότι το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες εντοπίστηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα, από σκάφος του λιμενικού, ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33