search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:32
MENU CLOSE

LIKE… στην ανάρτηση του  συγγραφέα  Γκασμέντ Καπλάνι

25.01.2014 22:00
LIKE... στην ανάρτηση του  συγγραφέα  Γκασμέντ Καπλάνι - Media

Είκοσι δύο χρόνια πριν πέρασα τα ελληνοαλβανικά σύνορα, 22 χρόνια πριν ήμουν ένα από τα παιδιά που βλέπετε στις φωτογραφίες των εφημερίδων. Δεν ήξερα ούτε μια λέξη στα ελληνικά.

Είκοσι δύο χρόνια πριν πέρασα τα ελληνοαλβανικά σύνορα, 22 χρόνια πριν ήμουν ένα από τα παιδιά που βλέπετε στις φωτογραφίες των εφημερίδων. Δεν ήξερα ούτε μια λέξη στα ελληνικά. Στην τσέπη του σκισμένου μπουφάν μου (σκίστηκε στα συρματοπλέγματα των συνόρων) είχα μόνο μια παλιά μέθοδο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Μέσα στη διψασμένη και αφελή μου φαντασία είχα αποφασίσει ότι θα κάτσω μόνο 22 μέρες στην Ελλάδα και μετά θα συνεχίσω το ταξίδι μου για αλλού. Ευτυχώς, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Σπάνια υπακούει σε προσχέδια, μας συναρπάζει και μας αποπλανά, όπως η Κίρκη τον Οδυσσέα.  Το ταξίδι, τώρα, συνεχίζεται σε άλλες θάλασσες, σε άλλες γλώσσες, σώζοντας και κουβαλώντας μαζί ό,τι καλύτερο βρήκα, έδωσα και μου δόθηκε στον πηγαιμό…

(Συγκινητικό κείμενο από τον αλβανικής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφο, του οποίου μεταφράστηκαν και στα γαλλικά…)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26