search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Οι… παγωμένες διαβεβαιώσεις της «Ελευθεροτυπίας»

27.01.2014 07:14
oldphotoseleytherotypia1390806849.jpg

Δύσκολες ημέρες για τους εργαζομένους στην «Ελευθεροτυπία», που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, ενώ κανείς από τη διοίκηση της εφημερίδας δεν μπορεί να τους δώσει μια πειστική και ουσιαστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι…

Δύσκολες ημέρες για τους εργαζομένους στην «Ελευθεροτυπία», που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, ενώ κανείς από τη διοίκηση της εφημερίδας δεν μπορεί να τους δώσει μια πειστική και ουσιαστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συντάκτες του φύλλου έχουν ενημερωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη θα λάβουν ένα κομμάτι ενός μισθού από τους χρωστούμενους και η εξόφλησή τους θα γίνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Και σταδιακά, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η εξόφληση των τριών μηνών δεδουλευμένων που χρωστά η επιχείρηση. Ωστόσο, αν δεν γίνουν πράξη όλα αυτά, δύσκολα πιστεύει κανείς τις «υποσχέσεις» και τις «διαβεβαιώσεις» που μοιράζει η διοίκηση της εφημερίδας.

Και όλα αυτά ενώ έχουν υπογράψει τις νέες ατομικές συμβάσεις που τους πρότεινε η διοίκηση πριν από τις γιορτές ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και απολύσεις.

Την ίδια στιγμή, όσοι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις και έχουν φύγει πλέον από την εφημερίδα, όσοι έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς, όσοι αποχώρησαν με την τύπου εθελουσία που εφάρμοσε η διοίκηση του φύλλου αλλά και όσοι έχουν απολυθεί, δεν έχουν λάβει… ευρώ τσακιστό από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.

Οι δημοσιογράφοι ψάχνουν καθημερινά το τελευταίο διάστημα τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης για να πάρουν μια απάντηση στα ερωτήματα για τον χρόνο αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χωρίς αυτόν δεν κινείται τίποτα στο λογιστήριο της επιχείρησης. Ακόμη και για μια απλή βεβαίωση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, κυρίως αυτοί που έχουν αποχωρήσει από την εφημερίδα, όπως μαθαίνουμε, δεν υπάρχει άνθρωπος να υπογράψει τα σχετικά χαρτιά.

Άφαντος από τα γραφεία και τους διαδρόμους της «Ελευθεροτυπίας» είναι και ο εκδότης της Χάρης Οικονομόπουλος. Όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις τόσο για την έκδοση του φύλλου, κάποιες ελάχιστες φορές, αλλά και για διαδικαστικά θέματα, εσωτερικά και διοίκησης της εφημερίδας, γίνονται στο γραφείο του στο Κολωνάκι και όχι στη Μίνωος. Όπως ακριβώς και η Μάνια Τεγοπούλου, αν και εμφανίστηκαν τα γνωστά της παραπολιτικά πλαίσια στις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας» πριν από λίγες ημέρες.

Η καθημερινότητα στη Μίνωος για τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους περιλαμβάνει γκρίνια, κατήφεια και τεντωμένα νεύρα καθώς όλοι είναι επιφυλακτικοί για το τι τους ξημερώνει ενώ εκφράζουν, άλλοτε χαμηλόφωνα και άλλοτε ανοιχτά, και τις επιφυλάξεις τους για θέματα και ρεπορτάζ που βρίσκουν τον «δρόμο» και τη θέση τους στην ύλη της εφημερίδας.

Και όλα αυτά τα παρακολουθούν περίπου παγωμένοι. Με… «αρμόδια» απόφαση, τα καλοριφέρ στο κτήριο της «Ελευθεροτυπίας» ανοίγουν για μια ώρα και μετά κλείνουν. Αποτέλεσμα; Εργάζονται όλοι (σχεδόν) παγωμένοι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01