search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Τσίπρας: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

28.01.2014 10:05
Τσίπρας: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα - Media

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Νωρίτερα επισκέφθηκε το ΣτΕ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης,  ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει. Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου». Και παράλληλα πρόσθεσε «δεν ξέρω αν μπορούν όλοι να τα επιστρέψουν, αλλά θα έρθει κάθαρση και τιμωρία»

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ι. Σέβης, καθώς και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης.
 
Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνοδευόμενος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πρέπει να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και για να λειτουργήσει το ΣτΕ απερίσπαστα, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες, που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών μας. […]. Όμως, έτσι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική».

ΠΑΣΟΚ: «Περίεργη» η συνάντηση Τσίπρα- Ράϊκου
 
Σχολιάζοντας τις σημερινές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι είναι «περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κ. Ράϊκου».
 
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης».
 
«Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων», καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01