search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:02
MENU CLOSE

H ευρωπεριοδεία του Τσίπρα συνεχίζεται

01.02.2014 22:00
oldphotostsipras1391159891.jpg

Για τους επόμενους σταθμούς της ευρωπεριοδείας του ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά το Σαββατοκύριακο θα αναχωρήσει για τη Γαλλία.

Για τους επόμενους σταθμούς της ευρωπεριοδείας του ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά το Σαββατοκύριακο θα αναχωρήσει για τη Γαλλία. Οι σταθμοί που θα ακολουθήσουν μέσα στον Φεβρουάριο είναι η Ιταλία και η Γερμανία. Η προσπάθεια που καταβάλλει το επιτελείο του προέδρου είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό να πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου, ώστε να είναι εντός των συνόρων τον Μάρτιο, τόσο για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων όσο και για τις ανάγκες του κόμματος, το οποίο θα βρίσκεται σε διαδικασία τμηματικής παρουσίασης του προγράμματός του.
Δείγμα της ευρωκαμπάνιας με την οποία θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν ήταν και η επίθεση έναντι του Μάρτιν Σουλτς, υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών, αναφορικά με τη δήλωσή του με την οποία έδειχνε να υπερασπίζεται τη γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας ότι οι αποφάσεις στο Συμβούλιο της Ε.Ε. λαμβάνονται συλλογικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε με συνέντευξή του σε γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο πώς «ο κ. Σουλτς δρα ως να είναι υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών και της καγκελαρίου Άνγκελα Μερκελ». Απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Μαΐου και να ψηφίσουν την υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δίνοντας εντολή αλλαγής κι ελπίδας.
Επίσης, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει στο ευρωπαϊκό πεδίο το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την αναθεώρηση του σχετικού Κανονισμού της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ αλλά και την πρόβλεψη κονδυλίου για την επείγουσα αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού προβλήματος.
Προχθες, με αφορμή την επίσκεψη των «ελεγκτών» της τρόικας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνάντηση μαζί τους στο Στρασβούργο τους ζητήθηκε να αποσυνδεθεί η έρευνα από την «προεκλογική συγκυρία», ώστε να εμβαθύνουν στο έργο τους. Αν και χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στη διερεύνηση της αλήθειας για τα μνημόνια, υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα συστήσει Εξεταστική Επιτροπή όταν γίνει κυβέρνηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01