search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Η Κοζάνη «ψηφίζει» Καρυπίδη, το κόμμα τον αποσύρει (Video)

06.02.2014 22:19
Η Κοζάνη «ψηφίζει» Καρυπίδη, το κόμμα τον αποσύρει (Video) - Media

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή παραπέμπεται η τελική απόφαση για την «τύχη» της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη. 

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή παραπέμπεται η τελική απόφαση για την «τύχη» της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη. Ύστερα από τις ευρείες εσωκομματικές αντιδράσεις και το θέμα που δημιουργήθηκε ευρύτερα, με τις αντισημιτικές απόψεις του και την ανεκτική προς τη χρυσή Αυγή στάση του, όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα βαίνει προς απόσυρση.
 
Ο Καρυπίδης με γραπτή του ανακοίνωση δηλώνει την πρόθεσή του να κατέβει ανεξάρτητος. Ειδικότερα απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση στον «κοινό αγώνα» προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «ανεξαρτήτως “πολιτικών χρωμάτων” "ώστε " το ενεργειακό  κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας,  της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης». Δηλώνει επίσης αντίθετος τόσο με τον αντισημιτισμό όσο και με τον φασισμό και πως παρά τις επιθέσεις θα αντισταθεί στην επικοινωνιακή «ανθρωποφαγία».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.kozan.gr νωρίτερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας υπό την παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Κώστα Πουλάκη, πραγματοποιήθηκε άτυπη ψηφοφορία με αποτέλεσμα 9- 3 υπέρ του Καρυπίδη.


 
Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα της περιοχής ο Δημήτρης Βίτσας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία και σημείωσε πως το ζήτημα είναι πολιτικό, «υπερβαίνει τη Δυτική Μακεδονία» και θα απασχολήσει αύριο τα όργανα όπου συλλογικά θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Την ψηφοφορία και το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει όμως το μέλος του περιφερειακού οργάνου Γιώργος Χιωτίδης ο οποίος αναφέρει «κλείσαμε κάνοντας μια ενδεικτική ψηφοφορία με το ζήτημα εαν επιθυμούμε ή όχι την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη και κατά πλειοψηφία αποφασίσαμε ότι δεν επιθυμούμε την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη». 

Σύμφωνα πάντως με άλλες πηγές, η ψηφοφορία ισχύει και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία διενεργήθηκε ενώ είχαν φύγει νωρίτερα μέλη του οργάνου που ήταν αντίθετα προς την υποψηφιότητα Καρυπίδη – στο περιφερειακό όργανο μετέχουν μέλη και από τους τέσσερις νομούς της περιφέρειας, οπότε τα στελέχη εκτός Κοζάνης, από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Γρεβενά έφυγαν για να επιστρέψουν σπίτια τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θ. Καρυπίδη έχει ως εξής:
 
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία  τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας.
 
Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση  των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας  πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες “δεν” είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.
 
Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον “αντισημιτισμό” και στον  “φασισμό” αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή “ανθρωποφαγία”.  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν.
 
Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν.
 
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους.
 
Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.
 
Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους  εθνικιστικού-ρατσιστικού εκφοβισμού, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται.
 
Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών  “χρωμάτων”, να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό  κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας,  της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης”.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:16