search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Στο «σφυρί» το σπίτι του Ούλοφ Πάλμε

07.02.2014 10:20
Στο «σφυρί» το σπίτι του Ούλοφ Πάλμε - Media

Προς πώληση τέθηκε το σπίτι του Ούλοφ Πάλμε στο Μοχό της Κρήτης το οποίο είχε παραχωρηθεί από την τοπική κοινωνία στον τότε πρωθυπουργό της Σουηδίας.

 
Προς πώληση τέθηκε το σπίτι του Ούλοφ Πάλμε στο Μοχό της Κρήτης το οποίο είχε παραχωρηθεί από την τοπική κοινωνία στον τότε πρωθυπουργό της Σουηδίας.

Ο Πάλμε πήγαινε συχνά στο χωριό Μοχός και οι τοπική φορείς τον ανακήρυξαν σε επίτιμο δημότη και του παραχώρησαν το σπίτι το οποίο μετά το θάνατό του εγκαταλείφθηκε πλήρως από τους κληρονόμους και πλέον διατίθεται προς πώληση.

Ο ίδιος έλεγε για την Κρήτη: «…μιλώντας και γράφοντας για την Κρήτη, καταλαβαίνεις πολύ συχνά, πόσο αδύνατο ή δύσκολο είναι να περιγράψεις τον μοναδικό αυτό τόπο με τα άπειρα στοιχεία Ιστορίας, Πολιτισμού, Oμορφιάς. Δε χωρεί μέσα σ' ένα βιβλίο ούτε σε ένα ή πολλά άρθρα. Δε μπορείς να τη γνωρίσεις μέσα από περιγραφές. Μπορείς μονάχα να τη ζήσεις και να τη χαρείς…».

Ο Ούλοφ Πάλμε, στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, δολοφονήθηκε το 1986. Επιστρέφοντας πεζός στο σπίτι του από έναν κινηματογράφο με τη σύζυγό του Λίσμπετ στον κεντρικό δρόμο Σβεαβέγκεν (Sveavägen) της Στοκχόλμης, γύρω στα μεσάνυχτα της 28 Φεβρουαρίου 1986. Το ζευγάρι έπεσε θύμα επίθεσης από έναν δολοφόνο. Ο Πάλμε πυροβολήθηκε δύο φορές στο στομάχι και η σύζυγός του στην πλάτη.

Η αστυνομία ανέφερε πως ένας οδηγός ταξί χρησιμοποίησε το κινητό ραδιόφωνό του για να σημάνει συναγερμό. Δύο νεαρά κορίτσια που κάθονταν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, προσπάθησαν να βοηθήσουν τον Πρωθυπουργό.

Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, αλλά ήταν νεκρός όταν έφτασε. Η κυρία Πάλμε θεραπεύτηκε από τον τραυματισμό της και ανάρρωσε. Ο δολοφόνος δραπέτευσε προς τα ανατολικά στη διασταύρωση Τουννελγκάταν και εξαφανίστηκε.

Η δολοφονία του Πάλμε παραμένει ανεξιχνίαστη και μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας περιβάλλει το φόνο. 

Πηγή: www.cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:56