search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:46
MENU CLOSE

Φυλακή à la carte για Σλοβένο υπουργό

11.02.2014 18:34
Φυλακή à la carte για Σλοβένο υπουργό - Media

Σε μία πρωτοφανή απόφαση κατέληξε το σλοβενικό δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση διαφθοράς ενός πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή.

 
Σε μία πρωτοφανή απόφαση κατέληξε το σλοβενικό δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση διαφθοράς ενός πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Σλοβένος πολιτικός που καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στη φυλακή μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Η καταδίκη του Ζόραν Τάλερ ανακοινώθηκε μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον προηγούμενο μήνα η εισαγγελία με την υπεράσπιση, βάσει της οποίας ο πολιτικός παραδέχθηκε την ενοχή του, δέχθηκε να κάνει μια δωρεά ύψους 15.000 ευρώ σε ένα νοσοκομείο και δεσμεύθηκε να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Ο ίδιος κατηγορούταν ότι δέχθηκε να τροποποιήσει ευρωπαϊκούς νόμους έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ο Τάλερ εγκατέλειψε τη θέση του ευρωβουλευτή τον Μάρτιο του 2011 μετά τις αποκαλύψεις Βρετανών δημοσιογράφων, οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως λομπίστες. Σε αυτούς είπε ότι μπορούσε να τροποποιήσει ευρωπαϊκούς νόμους με αντάλλαγμα χρήματα. 

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Σλοβένος πολιτικός δήλωσε ότι λυπάται που ενεπλάκη σε ένα «ενορχηστρωμένο σκάνδαλο» και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων STA. 

Ο Τάλερ αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή του να πάρει χρήματα. 

Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι είχαν πλησιάσει για τον ίδιο λόγο τρεις ακόμη ευρωβουλευτές: τον Ρουμάνο Άντριαν Σεβερίν, τον Αυστριακό Έρνστ Στράσερ και τον Ισπανό Πάμπλο Θάμπλα Μπιντεγκέν. Οι δύο πρώτοι δέχθηκαν την πρότασή τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:46