search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Προσδοκίες στην αγορά

20.10.2009 07:18
Προσδοκίες στην αγορά - Media

Θετικό προδιαγράφεται το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα με δεδομένο ότι οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων κινήθηκαν ανοδικά χθες με τους επενδυτές να περιμένουν ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων και τις τράπεζες αλλά και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κλείνουν υψηλότερα.

Θετικό προδιαγράφεται το άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα με δεδομένο ότι οι δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων κινήθηκαν ανοδικά χθες με τους επενδυτές να περιμένουν ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων και τις τράπεζες αλλά και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κλείνουν υψηλότερα. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο κατά 1,9% στις 5.852,56 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.281,54 μονάδες, με άνοδο 1,76%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,69% στις 3.892,36 μονάδες. Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,96% σταματώντας στις 10.092,19 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.176,32 μονάδες, με άνοδο 0,91%. Ο S&P ενισχύθηκε με 0,94% στις 1.097,91 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες σχεδόν οι επιδόσεις αυτές αποτελούν υψηλά έτους. Στο μεταξύ, τις πρώτες κρίσιμες συναντήσεις με τους κοινοτικούς παράγοντες είχε στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζει το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να πείσει για το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος και να εξασφαλίσει 3-4 έτη παράταση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ελληνική  κυβέρνηση προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin με τα δημοσιονομικά σε κατάσταση «εκτροχιασμού»: Το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει φέτος το 12% του ΑΕΠ «μαζί με όλα τα κρυφά χρέη» -όπως ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου- και το χρέος στα 300 δισ. ευρώ ή τα 120% του ΑΕΠ.Το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, που θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα σταθερότητας, αναπτύσσεται σε ορίζοντα τριετίας, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στο 2010. Στόχος είναι προσαρμογή της τάξεως του 7% σε αυτό το διάστημα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, στην ενδιάμεση έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, φαίνεται να διαφωνεί με το στόχο αυτό, προτείνοντας ηπιότερη προσαρμογή της τάξεως του 5% στη διετία και μάλιστα όχι από φόρους αλλά από περιστολή της φοροδιαφυγής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01