search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Νόμοι για…κουκούλες

20.10.2009 10:57
Νόμοι για...κουκούλες - Media

Ο νόμος της… επάρατης Δεξιάς   που αφορά την ποινικοποίηση της κουκούλας εφαρμόζεται  μια χαρά και επί ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη συνέχεια (και τη συνέπεια) του κράτους, που εκσυγχρονίζει τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες καταστολής που διαθέτει. Η πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ που έδινε προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα καταργήσει τον νόμο, είναι αυτό ακριβώς. Να αποδείξει ότι θα κραγτήσει τον πολιτικό του λόγο καιΝα αποδείξει ότι θα κρατήσει τον πολιτικό του λόγο και ότι πραγμάτι θα καταργήσει τον νόμο. Και είναι ο μόνος τρόπος να μην δικαστούν νέα παιδιά για κακούργημα, από έναν νόμο που δεν μπορούμε να μη χαρακτηρίσουμε φασιστικής έμπνευσης και νοοτροπίας. ότι πραγμάτι θα καταργήσει τον νόμο

Ο νόμος της… επάρατης Δεξιάς   που αφορά την ποινικοποίηση της κουκούλας εφαρμόζεται  μια χαρά και επί ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη συνέχεια (και τη συνέπεια) του κράτους, που εκσυγχρονίζει τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες καταστολής που διαθέτει. Η πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ που έδινε προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα καταργήσει τον νόμο, είναι αυτό ακριβώς, να δείξει ότι θα κραγτήσει τον πολιτικό λόγο και ότι πραγμάτι θα καταργήσει τον νόμο. Να αποδείξει ότι θα κρατήσει τον πολιτικό του λόγο και ότι πραγμάτι θα καταργήσει τον νόμο. Και είναι ο μόνος τρόπος να μην δικαστούν νέα παιδιά για κακούργημα, από έναν νόμο που δεν μπορούμε να μη χαρακτηρίσουμε φασιστικής έμπνευσης και νοοτροπίας.

Όπως διαβάσαμε  στην εφημερίδα «Τα Νέα», οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες το περασμένο Σάββατο στα  επεισόδια  στη Νίκαια, ύστερα από την πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός πακιστανού μετανάστη, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ταυτόχρονα όμως, «φορτώθηκαν» και με τις διατάξεις του νόμου Δένδια περί κουκούλας – αφού έτσι έκρινε με απόφαση της η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά – και, πλέον, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!!!  Μπορούμε λοιπόν να …αναφωνήσουμε :Ο Δένδιας τώρα «δικαιώνεται» εκτός αν η Δικαιοσύνη βλέπει τα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία είναι τεράστια… Ποιός μπορεί άραγε να απαντήσει στο αν είναι κακούργημα το γεγονός ότι συνελήφθη ένας νέος που δεν κρατούσε τίποτε στα χέρια του, δεν κτυπούσε, δεν διέπραξε κανένα ποινικό αδίκημα, εκτός από το να φοράει κουκούλα για να μην τον γνωρίσουν, και να διαδηλώνει κατά της αδικίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:12