11/12/2018 15:56:46

Ανάποδο κέικ με μήλα

Ανάποδο κέικ με μήλα - Media
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄
 
ΥΛΙΚΑ
για το κέικ
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1-2 κουτ. σουπ. κονιάκ

για τη βάση
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 μήλα
½ κουτ. γλυκ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
 
Για να φτιάξετε τη βάση αλείψτε καταρχήν μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε την καστανή ζάχαρη στον πάτο της φόρμας και µετά την κανέλα. Καθαρίστε και κόψτε τα µήλα σε λεπτές φετούλες. Στρώστε τα µήλα στο ταψί σε σειρά.
Για να φτιάξετε το κέικ, βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισµένο) στο µείγµα των αυγών και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα.
Ρίξτε το µείγµα του κέικ επάνω στα µήλα σε όλη την επιφάνεια για να σκεπαστούν καλά. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 °C για 45΄.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε µια πιατέλα. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.