search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Ανάποδο κέικ με μήλα

24.02.2014 22:00
oldphotosanapodo_keik_me_mila1393587116.jpg

Ένα από τα πιο εύκολα γλυκά, κατάλληλο για πρωινό ή συνοδευτικό καφέ. Όλα τα ανάποδα κέικ είναι πολύ δημοφιλή, γιατί φαίνονται μεν εντυπωσιακά αλλά φτιάχνονται χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή τεχνικές.  

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄
 
ΥΛΙΚΑ
για το κέικ
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
170 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1-2 κουτ. σουπ. κονιάκ

για τη βάση
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 μήλα
½ κουτ. γλυκ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
 
Για να φτιάξετε τη βάση αλείψτε καταρχήν μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε την καστανή ζάχαρη στον πάτο της φόρμας και µετά την κανέλα. Καθαρίστε και κόψτε τα µήλα σε λεπτές φετούλες. Στρώστε τα µήλα στο ταψί σε σειρά.
Για να φτιάξετε το κέικ, βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισµένο) στο µείγµα των αυγών και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα.
Ρίξτε το µείγµα του κέικ επάνω στα µήλα σε όλη την επιφάνεια για να σκεπαστούν καλά. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 °C για 45΄.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε µια πιατέλα. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59