search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Σάρωσε τα Όσκαρ το «12 χρόνια σκλάβος»

03.03.2014 08:28
Σάρωσε τα Όσκαρ το «12 χρόνια σκλάβος» - Media

Η ταινία "12 χρόνια σκλάβος" κατάφερε να κερδίσει στα φετινά Όσκαρ με το "Gravity" να έρχεται δεύτερο με επτά συνολικά βραβεία. Τρία βραβεία συγκέντρωσε το Dallas Buyers Club, ενώ με άδεια χέρια έφυγε ο "Οδηγός Διαπλοκής", ταινία που είχε συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες.

Η ταινία "12 χρόνια σκλάβος" κατάφερε να κερδίσει στα φετινά Όσκαρ με το "Gravity" να έρχεται δεύτερο με επτά συνολικά βραβεία. Τρία βραβεία συγκέντρωσε το Dallas Buyers Club, ενώ με άδεια χέρια έφυγε ο "Οδηγός Διαπλοκής", ταινία που είχε συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες.

Το Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη Θλιμμένη Τζάσμιν, ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το Dallas Buyers Club.

«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ήρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.

Το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Τζάρεντ Λέτο για τον ρόλο του στο Dallas Buyers Club, ενώ το Β' Γυναικείου Ρόλου κατέκτησε η Λουπίτα Νιονγκ του 12 Χρόνια Σκλάβος. 

«Δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους» είπε η Νιονγκ, ευχαριστώντας την ηρωίδα της.

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πήρε ο Τζον Ρίντλεϊ για το 12 Χρόνια Σκλάβος, ενώ ο Σπάικ Τζόνζι έφυγε με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το Her.

Όσκαρ Κοστουμιών και Σκηνογραφίας κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον Υπέροχο Γκάτσμπι.

Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το Dallas Buyers Club.

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο.

Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.

Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Μουσικής κέρδισε το Gravity.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Helium, ενώ Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το The Lady in Number 6: Music Saved My Life.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το 20 Feet from Stardom.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01