22/01/2019 07:33:33

Ραδιοφωνική μονομαχία Άρη-Γαβριήλ για τον δήμο της Αθήνας

Ραδιοφωνική μονομαχία Άρη-Γαβριήλ για τον δήμο της Αθήνας - Media

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM. Οι πρώτες προτεραιότητες των δύο υποψηφίων, το θέμα της αστυνόμευσης της Αθήνας, αλλά και αυτό της εξεύρεσης πόρων βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου.
 
Ο υποψήφιος της Ν.Δ. τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς πιστεύουμε στη μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Μηδενική ανοχή στο παρεμπόριο. Η κατάσταση της Αθήνας βουτηγμένη στην φοροδιαφυγή, στην απουσία ελέγχων, βουτηγμένη στη βρομιά, βουτηγμένη στο σκοτάδι, βουτηγμένη σε μια διαδικασία που διώχνει τον πολίτη μακριά σε περιφερειακούς δήμους πρέπει να τερματιστεί. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρίξεις, τομές και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα».
 
Και σημείωσε: «Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει 1η Σεπτέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι παραλαμβάνει την πόλη μετά από καλοκαιρινές διακοπές και μετά από τις πολλές επισκέψεις τουριστών. Οπότε θα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά οι δομές της πόλης. Προτεραιότητα είναι η πόλη να είναι καθαρή από 1η Σεπτέμβρη και μετά. Προτεραιότητα λοιπόν είναι φωτεινή πόλη, καθαρή πόλη, με μηδενική ανοχή. Το αμέσως επόμενο λοιπόν είναι να μπορέσει κανείς να περιορίσει το παρεμπόριο και να αρχίσει τον πόλεμο ενάντια στην εγκληματικότητα που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας».
 
Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Βασικός πυρήνας του προγράμματος του κάθε υποψηφίου πρέπει να είναι οι συγκεκριμένες ανάγκες των ανθρώπων το 2014. Δεν μπορούμε να τυλίγουμε σε ένα ιλουστρασιόν περιτύλιγμα –και αυτό δεν το λέω για σας μόνο, το κάνει και ο κ. Καμίνης και είναι μια βασική κριτική για εμάς την οποία θα την ακούτε μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι- να βγάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και να βγάζουμε γενικόλογες ευχές για το πως θα θέλαμε να είναι η πόλη μας. Δεν είναι μια έκθεση της Γ’ Λυκείου αυτό που πάμε να κάνουμε.
 
Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να πούμε μόνο αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος για να μπορέσει να μας ψηφίσει και να του πουλήσουμε καθρεφτάκια σαν να είναι ιθαγενής. Εμείς αυτό που λέμε είναι μηδενική ανοχή στην κοινωνική εξαθλίωση, δεν θα ανεχτούμε για κανέναν άνθρωπο να βρεθεί στη δύσκολη κατάσταση να πεταχτεί έξω από το σπίτι του. Δεν θα αφήσουμε βασικά δημόσια αγαθά για τους πολίτες, όπως το νερό και το ρεύμα, να ιδιωτικοποιηθούν κι εμείς πιστεύουμε στη θεσμική παρέμβαση του δήμου της Αθήνας σε όλα αυτά τα ζητήματα».
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφερόμενος στη θητεία του νυν δημάρχου Αθηναίων τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Καμίνης εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα υποστήριξε ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Βλέπουμε τον κ. Καμίνη να επαίρεται ότι έχει κάνει δήθεν μια οικονομική εξυγίανση τη στιγμή που η οικονομική αυτή εξυγίανση βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κατάρρευση των δομών του δήμου. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει άλλος δρόμος και στο δήμο της Αθήνας και αυτόν τον διαφορετικό δρόμο μπορούμε να τον εκφράσουμε εμείς».
 
Πηγή: real.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.