search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Cheesecake με γιαούρτι και μέλι

04.03.2014 14:58
oldphotoscheesecake_me_giaourti_k_meli1393945115.jpg

Η πιο ελληνοποιημένη και ελαφριά μορφή, του αγαπημένου αμερικάνικου γλυκού (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αρχαιοελληνικό…).

Η πιο ελληνοποιημένη και ελαφριά μορφή, του αγαπημένου αμερικάνικου γλυκού (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αρχαιοελληνικό…). Μάλιστα, σε αυτή τη συνταγή το γλυκό ψήνεται στο φούρνο, δε γίνεται μόνο με πάγωμα στο ψυγείο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 ΛΕΠΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
100 γρ. μπισκότα, τύπου digestive ή amaretti
85 γρ. νιφάδες αμυγδάλου, καβουρντισμένες
85 γρ. βούτυρο, λιωμένο
250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. μέλι
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. Βάλτε τα μπισκότα και τα περισσότερα αμύγδαλα (αφήστε λίγα για μετά) σε μία σακούλα και χτυπήστε τα με πλάστη, να γίνουν κομματάκια και θρύμματα. Διαφορετικά, χτυπήστε τα στο μούλτι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ενώστε τα με το λιωμένο βούτυρο, με ένα κουτάλι, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μεταφέρετέ το σε μία στρογγυλή  φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 23 εκατ. και ψήστε το για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμίξτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε με το σύρμα. Έπειτα, προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και ανακατέψτε τα καλά κι αυτά. Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και έπειτα το μέλι, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας για μετά.
Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από την ψημένη βάση μπισκότου, καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα. Κατόπιν, αφαιρέστε το αλουμινόχαρο και αφήστε το γλυκό να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Όταν είναι έτοιμο, αφήστε το πρώτα να κρυώσει και μετά βάλτε το στο ψυγείο. Την ώρα που θέλετε να το σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγες νιφάδες αμυγδάλου και περιχύστε με το υπόλοιπο μέλι.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03