search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:30
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Χειρότερη από κάθε άλλη φορά η δημόσια παιδεία

06.03.2014 11:16
ΣΥΡΙΖΑ: Χειρότερη από κάθε άλλη φορά η δημόσια παιδεία - Media

Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας παιδείας αναφέρθηκε η Επιτροπή Ελέγχου του κυβερνητικού έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας παιδείας αναφέρθηκε η Επιτροπή Ελέγχου του κυβερνητικού έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.
 
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό στους δημόσιους υπαλλήλους. Ζητούν να κάνουν αίτηση για θέσεις που δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.
 
Όπως σημείωσε η Επιτροπή, έχουν κλείσει πολλά σχολεία, έχουμε 30.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, ενώ απολύθηκαν 10.000 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Αναφορικά με τις δαπάνες για την παιδεία, μειώθηκαν κατά 35,5% από το 2009-2014 και κατά 47% μέχρι το 2016.
 
Παράλληλα, τα μέλος της Επιτροπής τόνισαν ότι ο προϋπολογισμός του 2014 προβλέπει 1676 νέες συγχωνεύσεις σχολείων. Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης πως «δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός καθώς υπάρχουν προκηρύξεις» αυτή τη στιγμή απειλούνται με απόλυση πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.
 
Σε ερώτηση του "Π" σχετικά με το εάν θα αυξηθεί η χρηματοδότηση εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει τα ηνία της χώρας, η υπεύθυνη παιδείας του κόμματος μας απάντησε: «Θα υπάρξει αύξηση των δαπανών. Είναι πρώτη προτεραιότητα μας η παιδεία και η υγεία. Οι βασικές ανάγκες θα καλυφθούν με διορισμούς εκεί όπου χρειάζονται».
 
Παρόντες ήταν οι: Τάσος Κουράκης, Γιωργος Μπουγιελεκας, Γιάννης Αμανατίδης, Τζενυ Βαμβακά, Έφη Καλαμαρά, Νικόλας Κουντούρης και Αϊχάν Καραγιουσούφ. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημέρωσαν πως το προσεχές διάστημα θα παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα πάνω στον τομέα της Παιδείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01