search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Τα Όσκαρ στα social media

06.03.2014 22:00
Τα Όσκαρ στα social media - Media

Αναμενόμενα, χωρίς εκπλήξεις. Όσο και να παραπονιόμαστε  ότι ο Αλεξάντερ Πέιν και η «Νεμπράσκα» του έφυγαν χωρίς βραβείο ή ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο πάλι αγνοήθηκε από τα μέλη της Ακαδημίας, η αλήθεια είναι ότι πάνω – κάτω ήταν ίσως τα πιο αναμενόμενα Όσκαρ, χωρίς αναπάντεχες βραβεύσεις και outsiders. 

Αναμενόμενα, χωρίς εκπλήξεις. Όσο και να παραπονιόμαστε – πάντα υπάρχει περιθώριο – ότι ο Αλεξάντερ Πέιν και η «Νεμπράσκα» του έφυγαν χωρίς βραβείο ή ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο πάλι αγνοήθηκε από τα μέλη της Ακαδημίας, η αλήθεια είναι ότι πάνω – κάτω ήταν ίσως τα πιο αναμενόμενα Όσκαρ, χωρίς αναπάντεχες βραβεύσεις και outsiders.

Έτσι, κανείς δεν έμεινε με ανοιχτό στόμα που το «12 χρόνια σκλάβος» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (και δύο ακόμα), που το «Gravity» έφυγε με 7 Όσκαρ, ανάμεσά τους και αυτό της Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν, που ο Μάθιου ΜακΚόναχι πήρε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού για την ερμηνεία στο «Dallas Byers Club» κ.λπ. Ακόμα και η τούμπα της Τζένιφερ Λόρενς στο κόκκινο χαλί δεν μας εξέπληξε. Είχε πέσει και πέρυσι. Χαλάλι της. Και πάλι θεά είναι, και σε ομορφιά και σε ταλέντο.

Το μόνο «σφήνα» ενσταντανέ ήταν η πολιτική δήλωση συμπαράστασης στους λαούς της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας του Τζάρετ Λέτο, που πήρε Όσκαρ Β’ Ανδρικού («Dallas Byers Club»).

Όσο για την 86η τελετή, αυτή κι αν ήταν εντελώς φλατ και αναμενόμενη. Μεγάλη σε διάρκεια, με ελάχιστα πετυχημένα αστεία από την παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζενέρις, και… ρουτίνα και πάλι ρουτίνα. Αλλά είναι γνωστό ότι τα Όσκαρ δεν φημίζονται για την τελετή τους. Αν εξαιρέσεις τις παρουσίες στο κόκκινο χαλί και ελάχιστες στιγμές, η τελετή συνοψίζεται σε «ένα ακόμα χαμένο ξενύχτι».

Τι έκανε φέτος τη διαφορά, αν θέλουμε σώνει και καλά να βρούμε κάτι; Το ότι τα Όσκαρ μπήκαν γερά στον κόσμο των social media. Η selfie φωτογραφία που τράβηξε ο Μπράντλεϊ Κούπερ με το κινητό τής Ντε Τζενέρις, με μια χούφτα σταρ να επιδεικνύουν πλατύ χαμόγελο, έσπασε κάθε ρεκόρ. Μέσα σε μία ώρα έκανε 1,7 εκατομμύρια retweets.

Μη φανταστείτε, βέβαια, ότι ήταν αυθόρμητη κίνηση. Ένα καλό διαφημιστικό κόλπο προώθησης smartphone ήταν. Όσο για το σκηνικό με τις πίτσες που παρήγγειλε η Ντε Τζενέρις και μοίρασε ο ντελιβεράς στους σταρ, ήταν ένα μετριότατο επικοινωνιακό τέχνασμα.

Ας κρατήσουμε μια φράση του μεγάλου νικητή της βραδιάς, του σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν, ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο του «σε όσους επιλέγουν όχι να επιβιώνουν, αλλά να ζουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12