search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Οι νέοι ηθοποιοί «δήλος-αν» παρών

08.03.2014 22:00
Οι νέοι ηθοποιοί «δήλος-αν» παρών - Media

Αποτέλεσαν μέλη ενός επιτυχημένου μπουλουκιού, αλλά δεν πρόκειται για ηθοποιούς με πολλά χρόνια στην πλάτη τους. Οι δύο μόλις αποφοίτησαν και ο ένας ακόμα σπουδάζει.

Αποτέλεσαν μέλη ενός επιτυχημένου μπουλουκιού, αλλά δεν πρόκειται για ηθοποιούς με πολλά χρόνια στην πλάτη τους. Οι δύο μόλις αποφοίτησαν και ο ένας ακόμα σπουδάζει. Η Γιούλη Αθουσάκη, η Μαρία Νικητοπούλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντίνου είναι τρία από τα τρομερά «μωρά» της ηθοποιού Δήμητρας Χατούπη και της ανώτερης δραματικής σχολής «δήλος». Η τελευταία γνώρισε απρόσμενη επιτυχία με την παράσταση «Το Μπουλούκι», όπου απόφοιτοι και σπουδαστές της σχολής τραγούδησαν, χόρεψαν και… ανάγκασαν ανθρώπους του θεάτρου να ζητάνε τα βιογραφικά τους.
«Είχαμε άψογη συνεργασία, πάθος και αγάπη για αυτό που κάναμε. Προσπαθήσαμε να μπούμε όσο περισσότερο γινόταν στο πνεύμα της εποχής» συμφωνούν η 29χρονη Μαρία, ο 24χρονος Οδυσσέας και η 32χρονη Γιούλη, αναφερόμενοι στην παράσταση. Βασισμένο στη σειρά του Τάσου Ψαρρά για τους περιοδεύοντες θιάσους του ’50 και του ‘60, «Το Μπουλούκι» είναι ένα έργο ανατριχιαστικά επίκαιρο, όπως τονίζει η Μαρία Νικητοπούλου, με τον Οδυσσέα και τη Γιούλη να συμπληρώνουν: «Μπαίνοντας στο κλίμα της εποχής, μπορέσαμε με τη σειρά μας να κατανοήσουμε πώς μπορεί ένας ηθοποιός και μια ομάδα να αυτοδιατηρούνται σε έναν χώρο με αβέβαιο μέλλον και πολύ ρίσκο».
Οι ίδιοι εισέρχονται στον χώρο της υποκριτικής σε μια δύσκολη οικονομικά και καλλιτεχνικά περίοδο. Το θέατρο από μόνο του για την ώρα, δεν φτάνει. Η Γιούλη Αθουσάκη είναι απόφοιτη φυσικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κάνει ιδιαίτερα σε παιδιά και το βράδυ σερβίρει ποτά σε… μεγαλύτερα παιδιά για να τα βγάλει οικονομικά. Αλλά όνειρό της είναι, αν και το θεωρεί κλισέ, να παίξει κάποτε στην Επίδαυρο και να ασχοληθεί με το σωματικό θέατρο. Η Μαρία Νικητοπούλου, απόφοιτη Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στοχεύει στο μέλλον να φτιάξει μια δική της θεατρική ομάδα, καθώς βλέπει θετικά τη μόδα να βγαίνουν νέες ομάδες αυτοδιαχειριζόμενες. Εκτός θεάτρου, ηχογραφεί βιβλία για κωφάλαλους και φτιάχνει χειροποίητα κασκόλ. Ο μικρότερος της τριάδας, ο Οδυσσέας Κωνσταντίνου, τριτοετής στη σχολή «δήλος», τραγουδάει… όπου βρει. «Με πληρώνουν κιόλας» λέει αστειευόμενος, ενώ είναι παράλληλα πτυχιούχος πιάνου και τραγουδιού. Όλοι βέβαια συμφωνούν πως την υποκριτική και την τέχνη δεν θα την άφηναν ούτε με σφαίρες. «Όλοι έχουμε οικονομικό πρόβλημα, αλλά το ζήτημα είναι πόσο το θέλεις. Θα τα υπομείνεις όλα. Σκληρή δουλειά, επιμονή, πίεση, πολλές οντισιόν και ρίσκο» λέει η Γιούλη, με τον Οδυσσέα να συμπληρώνει: «το να είσαι ηθοποιός είναι ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης».
Τα τρία παιδιά αποτελούν ένα δείγμα τού τι άσους κρύβει στο μανίκι της η σχολή «δήλος», η οποία πρόσφατα έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας. Η ιδρύτρια και ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη τόνισε πως «αποστολή της σχολής δεν είναι μόνο να τους μάθουμε πώς να παίζουν στη σκηνή. Σημαντικό είναι να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, ευαισθητοποιημένοι και με άποψη για το τι συμβαίνει γύρω τους». Για την αναπάντεχη επιτυχία της παράστασης επισήμανε πως «είναι συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά να διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια και το πάθος σε μια παράσταση. Στα δέκα χρόνια της σχολής δεν μεταδίδω μόνο εγώ τις γνώσεις μου σε αυτά, αλλά παραδειγματίζομαι καθημερινά από αυτά».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01