search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Τέσσερα εντυπωσιακά στοιχεία για τα αεροπορικά δυστυχήματα

09.03.2014 10:34
Τέσσερα εντυπωσιακά στοιχεία για τα αεροπορικά δυστυχήματα - Media

Οι πτήσεις εξακολουθούν να είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους ταξιδιού, αφού η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος λόγω αεροπορικού δυστυχήματος είναι 1 στα 11 εκατομμύρια. Υπάρχουν 4 στοιχεία που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ακόμα πιο άνετα, αν έχετε επηρεαστεί από πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα και μετανιώνετε τη στιγμή που πατήσατε πόδι στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις εξακολουθούν να είναι ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους ταξιδιού, αφού η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος λόγω αεροπορικού δυστυχήματος είναι 1 στα 11 εκατομμύρια. Εντυπωσιακό λοιπόν το ποσοστό ασφαλείας που μπορείτε να νιώθετε καθώς επιβιβάζεστε στην πτήση σας, όμως υπάρχουν 4 στοιχεία που θα σας κάνουν να αισθανθείτε ακόμα πιο άνετα, αν έχετε επηρεαστεί από πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα και μετανιώνετε τη στιγμή που πατήσατε πόδι στο αεροδρόμιο.
 
1.Οι ασφαλέστερες θέσεις είναι στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.
Μπορεί οι πιο πίσω θέσεις να είναι οι πιο άβολες, αφού εκεί όχι μόνο στενεύει το αεροπλάνο αλλά οι επιβάτες που κάθονται σε αυτές αποβιβάζονται τελευταίοι, όμως είναι οι καλύτερες, στατιστικά. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού PopularMechanics, που ανέλυσε όλες τις συντριβές αεροσκαφών από το 1973, και είχε στη διάθεσή του τις θέσεις των επιβατών, από τις 20 συντριβές στις 11 είχαν καλύτερη τύχη οι επιβάτες των πίσω θέσεων. Το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και από πείραμα του 2012, όπου ερευνητές γέμισαν ένα Boeing 727 με κούκλες-ανθρώπινα ομοιώματα, έβαλαν κάμερες στο αεροπλάνο και το έριξαν στην έρημο του Μεξικού. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενδιαφέρον: όσες κούκλες είχαν καταλάβει την πρώτη θέση είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ σχεδόν άφθαρτο παρέμεινε το 78% των ομοιωμάτων που κάθονταν στις πίσω σειρές.
 
2.Τα περισσότερα αεροπλάνα «πέφτουν» κατά τα 3 πρώτα και τα 8 τελευταία λεπτά της πτήσης, άσχετα με τη διάρκειά της. Σύμφωνα πάλι με διεθνή έρευνα, το 80% των αεροπορικών συντριβών έχει συμβεί είτε τα 3 πρώτα κρίσιμα λεπτά της απογείωσης είτε τα 8 τελευταία λεπτά πριν την προσγείωση.
 
3.Έχετε 90 ακριβώς δευτερόλεπτα για να γλιτώσετε από ένα αεροπλάνο που έχει πιάσει φωτιά. Άνθρωποι που έχουν καταφέρει να βγουν από ένα φλεγόμενο αεροπλάνο (προσγειωμένο, εννοείται), το έχουν κάνει μέσα σε ενάμισι λεπτό από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η καμπίνα του αεροπλάνου είναι δυνατόν να αναπτύξει τόσο υψηλές θερμοκρασίες που θα έλιωνε το δέρμα. Οι επιβιώσαντες είναι συνήθως όσοι κάθονται στις 5 σειρές κοντά στις εξόδους κινδύνου.
 
4.Έχουν επιβιώσει άνθρωποι ακόμα και σε αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν στα 35.000 πόδια. Από εκείνη τη στιγμή, μέχρι τη συντριβή, θα περάσουν περίπου 3 λεπτά.  Οι περισσότεροι άνθρωποι, δυστυχώς, λιποθυμούν από το πρώτο λεπτό και οι ελάχιστοι επιβιώσαντες είναι όσοι δεν έχασαν στιγμή τις αισθήσεις τους.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21