search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:13
MENU CLOSE

O Ιβάν… «συνδικαλίζεται»

10.03.2014 17:59
O Ιβάν… «συνδικαλίζεται» - Media

Μία μέρα μετά το ντέρμπυ της Τούμπας, ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στην Αθήνα για να ρίξει … βόμβες.  

 
Μία μέρα μετά το ντέρμπυ της Τούμπας, ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στην Αθήνα για να ρίξει … βόμβες.  
 
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει πολλά παράπονα από την κυβέρνηση. Διαμαρτύρεται ότι βάζει τα λεφτά του σε επενδύσεις (όπως μάλιστα του έχει ζητηθεί να το κάνει) αλλά παρά ταύτα συναντά γραφειοκρατικά εμπόδια. Μέχρι τον Πρωθυπουργό έφτασε αλλά μάταια…
 
Κάλεσε, μάλιστα, τη Βουλή να ψηφίσει νόμο «ενός παραθύρου» για να κάνει γρήγορα τις επενδύσεις του, αλλιώς προειδοποίησε πως σκέφτεται να τα παρατήσει. 
 
Κυβερνητικοί Βορειοελλαδίτες βουλευτές αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς έσπευσαν να τον καλοπιάσουν… Προσκάλεσαν, μάλιστα, τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ για μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο της Βουλής στο μενού του οποίου είχε (συμπτωματικά) γαύρο στο φούρνο.
 
Με τη βοήθεια διερμηνέα τους επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα στη συνεδρίαση της επιτροπής. Κάποιοι από τους βουλευτές προσπάθησαν να του εξηγήσουν πως δεν φταίει ο Σαμαράς «φορτώνοντας» όλες τις ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
 
Πάντως η εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη ως Συντονιστής του ΣΑΕ στη Βουλή έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σ. Αναστασιάδη: «Ο Πρόεδρος μίλησε με πάθος μέσα από την ψυχή του. Είμαι περήφανος διότι επιλέξατε ως στρατηγείο των επιχειρήσεών σας, την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και βεβαίως και τον ΠΑΟΚ».
 
Ποια είναι όμως τα «θέλω» του Σαββίδη;
 
«Εμένα, μου φαίνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο του «ενός παραθύρου» έτσι ώστε εγώ, σαν επενδυτής, να πάω σε μια πόρτα, ένα παράθυρο και να τους ρωτήσω: Δέχεστε αυτό το πρότζεκτ; Το θέλετε το πρότζεκτ αυτό; Και μου απαντάνε, είτε ναι, είτε όχι και αν ναι, πρέπει να μου δώσουν ένα πακέτο με τα έγγραφα, έτοιμα, έτσι ώστε εγώ, την επόμενη μέρα να έχω δυνατότητα να ξεκινήσω τη χρηματοδότηση».
 
Αναφέρθηκε στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ Ξάνθης, την οποία αγόρασε – όπως είπε – μετά από  αίτημα της ελληνικής πολιτείας. «Είναι κάτι τραγικό που αντιμετωπίζω, εφιάλτης. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η πολιτισμένη Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό έχει παρατήσει τα πράγματα» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
«Πώς είναι δυνατόν» συνέχισε «να λέμε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις και να μην κάνετε τίποτα; Εγώ, ανακοινώνω το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είμαι έτοιμος να επενδύσω σε τρία – πέντε χρόνια μέχρι 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και να δημιουργήσω χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εμείς, 14 μήνες συζητάμε ποιος πρέπει να μας δώσει τη γη, ποιος πρέπει να μας πουλήσει τη γη, πως πρέπει να το βάλουμε νομικά».
 
Είχε να πει όμως και για το ΤΑΙΠΕΔ
 
«Το ΤΑΙΠΕΔ» ανέφερε «έχει ανακοινώσει τη διαδικασία των διαγωνισμών για την πώληση της γης στο Παλιούρι. Αυτόν τον διαγωνισμό τον κέρδισα εφτά μήνες πριν και το ύψος του προϋπολογισμού της επένδυσης είναι 14 εκατ. ευρώ και εγώ, τους ρωτάω: Πείτε μου, που να φέρω τα χρήματα; Κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει. Ακόμα συζητάμε. Αν λέτε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας δεν έχει επαρκή χρήματα για να πληρώσει τις συντάξεις, πρέπει να μας απαντήσετε γιατί δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα και τι κάνει η ελληνική πολιτεία για να εξασφαλίσει τα χρήματα. Έχω κουραστεί και μερικές φορές με επισκέπτεται η σκέψη να γυρίσω και να τα παρατήσω όλα και να φύγω. Η ζωή έχει δοθεί μόνο μία φορά».
 
Εντύπωση ακόμη προκάλεσαν οι αναφορές του στον τρόπο διάθεσης των χρημάτων του ΣΑΕ προς τους Έλληνες της διασποράς. «Είχαν ξοδευθεί 250 εκατ. ευρώ για επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής διασποράς, μόνο που κανείς δεν ξέρει που πήγαν τα χρήματα αυτά και ποιος τα έδωσε», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο ίδιος ως συντονιστής του ΣΑΕ για την περιφέρεια των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, επί 7 χρόνια, δεν έλαβε παραπάνω από 300.000 ευρώ.
 
Τέλος, ζήτησε να ψηφιστεί ο νόμος για την ιθαγένεια και να χορηγηθεί στους Έλληνες της διασποράς Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς , ώστε να γίνουμε λαός των 17 εκατ. ανθρώπων, όπως είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:12