search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Στους δυο, τρίτος χωρεί …η ΔΗΜΑΡ!

10.03.2014 18:12
Η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει τις προτάσεις της για το πολιτικό σύστημα - Media

Ως «τρίτη λύση» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ με νέες πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο (όπως η Μ. Κοππά και ο Χ. Καστανίδης).

Ως «τρίτη λύση» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ με νέες πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο (όπως η Μ. Κοππά και ο Χ. Καστανίδης).
 
«Δεν αξίζει στην Ελλάδα και στους Ελληνες αυτός ο δικομματισμός που εγκλωβίζει δυνάμεις και κρατά δέσμια τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
 
Μιλώντας στην εκδήλωση για τη συγκρότηση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» επεσήμανε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, έγινε συστηματική προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος της, να δυσφημιστεί η πολιτική της, να δοθεί η αίσθηση της αποδυνάμωσης της».
 
Αναφερόμενος στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι «εμφανίζονται νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες, χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα, χωρίς προγραμματικές επεξεργασίες, χωρίς ιδεολογικές αναφορές».
 
Απαντώντας στις επικρίσεις για την άρνηση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την κίνηση των 58 είπε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έκανε τις επιλογές της. Επιλογές που την απομακρύνουν από τον προοδευτικό χώρο και την προσδένουν στο άρμα των συντηρητικών πολιτικών. Είναι η επιλογή της στρατηγικής σύμπλευσης με τη Νέα Δημοκρατία που έκανε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για μας, όπως ήδη έχουμε πει, ο προοδευτικός πόλος έχει νόημα μόνο αν είναι πραγματικά προοδευτικός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01