search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Υποθέσεις

12.03.2014 22:00
Υποθέσεις - Media

Ας υποθέσουμε ότι οι εποπτεύουσες (και) την Ελλάδα γερμανικές υπηρεσίες παρακολου­θούν με τη γνωστή τους επιμονή τις ελληνικές υποθέσεις.

 
Ας υποθέσουμε ότι οι εποπτεύουσες (και) την Ελλάδα γερμανικές υπηρεσίες παρακολου­θούν με τη γνωστή τους επιμονή τις ελληνικές υποθέσεις. Πέρα από τις δημοσκοπήσεις που γνωστοποιούνται, (και) οι Γερμανοί βλέπουν τις διεργασίες εντός του (συγ)κυβερνητικού συνα­σπισμού. Βλέπουν, με άλλα λόγια, τον έναν εκ των κυβερνητικών εταίρων (του λεγόμενου κε­ντροαριστερού) να έχει εξαντλήσει τα όρια τις πολιτικής του αξιοπιστίας. Βλέπουν επίσης ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για τη δημι­ουργία (κεντροαριστερών) προσωπείων, ο κό­σμος δεν τσιμπάει.
 
Γνωρίζουν (και) οι Γερμανοί ότι το εγχείρημα της «Ελιάς» δεν είναι δυνατό να ξεπλύνει και να εμφανίσει το πολιτικό προσω­πικό του ΠΑΣΟΚ άσπιλο και αμόλυντο ενώπιον της κάλπης. Επίσης, με τις πιο αισιόδοξες εκτι­μήσεις (και) οι Γερμανοί έχουν κατανοήσει αυτό που γνωρίζει πρώτα και καλύτερα ο Αντώνης Σα­μαράς, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ότι στις ευρωεκλογές η λεγόμενη κεντροαριστε­ρή Ελιά θα καταποντιστεί.
 
Κάτι που επίσης «μετρούν» (και) οι Γερμανοί είναι ότι το πολιτικό κόστος που θα καταβάλει στις ευρωεκλογές η Δεξιά του Σαμαρά θα είναι τεράστιο – έως ασήκωτο…
 
Αν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί είναι τόσο μεθοδικοί όσο το απαιτεί η φήμη τους και αν πράγ­ματι το Βερολίνο είναι αυτό που ελέγχοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, ελέγ­χει την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας – άρα και την κυβέρνηση –, τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι το σενάριο των πρόωρων εθνι­κών εκλογών στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι.
 
Αν υποθέσουμε ότι η συγκυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον της εκλογικής καταστροφής στις ευρωε­κλογές. Αν συμφωνήσουμε ότι με δεδομένη αυ­τήν την εκλογική πανωλεθρία η συγκυβέρνηση θα είναι πρακτικά άχρηστη στους δανειστές, καθώς δεν θα μπορεί να προωθήσει τίποτε μέσα από τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Τό­τε, δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο το Βερολίνο να επιθυμεί την με κάθε τρόπο υπο­στύλωση μιας τελειωμένης κυβέρνησης.
 
Μια ακόμη βάσιμη υπόθεση είναι πως οι Γερ­μανοί – οι οποίοι να μην ξεχνάμε κρατούν τη στρόφιγγα της ρευστότητας της ελληνικής οι­κονομίας – θα προτιμούσαν να αντιμετωπίσουν μια προγραμματικά ανέτοιμη και με τη μικρότε­ρη δυνατή πλειοψηφία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, λοιπόν, να μη γίνουν τώρα (λίγο πριν ή ταυ­τόχρονα με τις ευρωεκλογές) οι εθνικές εκλο­γές; Μήπως γιατί δεν συμφωνεί το… Ποτάμι;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01