search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Σε ένα χρόνο άλλαξε την εικόνα την Καθολικής εκκλησίας

13.03.2014 07:24
Πάπας Φραγκίσκος: Σε ένα χρόνο άλλαξε την εικόνα την Καθολικής εκκλησίας
 - Media

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπληρώνει ένα χρόνο στο ανώτατο αξίωμα της Καθολικής εκκλησίας. Και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα πέτυχε τόσα πολλά.

 
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπληρώνει ένα χρόνο στο ανώτατο αξίωμα της Καθολικής εκκλησίας. Και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα πέτυχε τόσα πολλά.
 
Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Ποντίφικας (μετά από μια χιλιετία) άλλαξε προς το καλύτερο τα απηρχαιωμένα ήθη του Βατικανού, έδωσε μάχη για να βελτιώσει την εικόνα της εκκλησίας του και να ξεκαθαρίσει τα λογής σκάνδαλα. Τώρα βάζει άλλη μια πινελιά στην αντισυμβατικότητα του καθώς αποφάσισε να γιορτάσει την πρώτη του επέτειο εκτός των τειχών της πόλης.
 
Αποφάσισε λοιπόν να περάσει αυτή την εβδομάδα με προσευχή σε μια μικρή πόλη, 20 χιλιόμετρα μακριά από το Βατικανό. Μαζί του θα έχει και την Κουρία και αυτή του η απόφαση είναι μία χαρακτηριστική ένδειξη των προσπαθειών του να αναμορφώσει μια εκκλησία που είδε το κύρος της να πλήττεται από σκάνδαλα και να μένει κολλημένη σε απαρχαιωμένες απόψεις.  
 
Ο Πάπας πήγε κόντρα σε όλα αυτά –και με πράξεις. Κυκλοφορεί με ένα συμβατικό αυτοκίνητο αντί για την καθιερωμένη λιμουζίνα, ζει στο ξενοδοχείο του Βατικανού αντί για τα παπικά διαμερίσματα και προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των σκληροπυρηνικών κληρικών (και των αρτηριοσκληρωτικών απόψεων τους) και των απλών πιστών.
 
Με την συμπλήρωση ενός έτους του Πάπα Φραγκίσκου στο θώκο, το Βατικανό κυκλοφόρησε ένα e-book το οποίο περιλαμβάνει διάφορα αποφθέγματα του Ποντίφικα.
 
Μεταξύ αυτών είναι η περίφημη ατάκα του μετά από ένα ταξίδι στη Βραζιλία όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει για την ομοφυλοφιλία απάντησε «και ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους άλλους;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01