09/12/2019 10:52:39

Πάπας Φραγκίσκος: Σε ένα χρόνο άλλαξε την εικόνα την Καθολικής εκκλησίας

Πάπας Φραγκίσκος: Σε ένα χρόνο άλλαξε την εικόνα την Καθολικής εκκλησίας
 - Media
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπληρώνει ένα χρόνο στο ανώτατο αξίωμα της Καθολικής εκκλησίας. Και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα πέτυχε τόσα πολλά.
 
Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Ποντίφικας (μετά από μια χιλιετία) άλλαξε προς το καλύτερο τα απηρχαιωμένα ήθη του Βατικανού, έδωσε μάχη για να βελτιώσει την εικόνα της εκκλησίας του και να ξεκαθαρίσει τα λογής σκάνδαλα. Τώρα βάζει άλλη μια πινελιά στην αντισυμβατικότητα του καθώς αποφάσισε να γιορτάσει την πρώτη του επέτειο εκτός των τειχών της πόλης.
 
Αποφάσισε λοιπόν να περάσει αυτή την εβδομάδα με προσευχή σε μια μικρή πόλη, 20 χιλιόμετρα μακριά από το Βατικανό. Μαζί του θα έχει και την Κουρία και αυτή του η απόφαση είναι μία χαρακτηριστική ένδειξη των προσπαθειών του να αναμορφώσει μια εκκλησία που είδε το κύρος της να πλήττεται από σκάνδαλα και να μένει κολλημένη σε απαρχαιωμένες απόψεις.  
 
Ο Πάπας πήγε κόντρα σε όλα αυτά –και με πράξεις. Κυκλοφορεί με ένα συμβατικό αυτοκίνητο αντί για την καθιερωμένη λιμουζίνα, ζει στο ξενοδοχείο του Βατικανού αντί για τα παπικά διαμερίσματα και προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των σκληροπυρηνικών κληρικών (και των αρτηριοσκληρωτικών απόψεων τους) και των απλών πιστών.
 
Με την συμπλήρωση ενός έτους του Πάπα Φραγκίσκου στο θώκο, το Βατικανό κυκλοφόρησε ένα e-book το οποίο περιλαμβάνει διάφορα αποφθέγματα του Ποντίφικα.
 
Μεταξύ αυτών είναι η περίφημη ατάκα του μετά από ένα ταξίδι στη Βραζιλία όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει για την ομοφυλοφιλία απάντησε «και ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους άλλους;».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.