search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Σε τεταμένο κλίμα οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα στην Κριμαία

15.03.2014 22:00
Σε τεταμένο κλίμα οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα στην Κριμαία - Media

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κριμαία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την «παραμονή» της Αυτόνομης Δημοκρατίας στην Ουκρανία. Καζάνι που βράζει η περιοχή.

 
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κριμαία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που θα κρίνει την «παραμονή» της Αυτόνομης Δημοκρατίας στην Ουκρανία. «Καζάνι» που βράζει η περιοχή.

Οι κάλπες θα «ανοίξουν» στις 8 πμ (ώρα Ελλάδος) και μετά από 12 ώρες θα ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις των πρώτων, ενδεικτικών βέβαια αποτελεσμάτων, όπως ανακοίνωσε και ο Μιχαΐλο Μαλίτσεφ, πρόεδρος αρμόδιας επιτροπής. Στοιχεία για τη συμμετοχή θα δίνονται από την κεντρική εκλογική επιτροπή πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά σε κάθε περίπτωση τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν τις 8 πμ της Δευτέρας.

Τα διαθέσιμα ψηφοδέλτια θα είναι τρία: για τη Ρωσία, για μια διευρυμένη αυτονομία και τα λευκά.

Συνολικά έχουν τυπωθεί περίπου 1,5εκ. ψηφοδέλτια, αριθμός που ανταποκρίνεται στον ενήλικο πληθυσμό της Κριμαίας  συν 1%.

Σημειώνεται πως οι Ουκρανοί στρατιωτικοί που σταθμεύουν στην Κριμαία μπορούν να ψηφίσουν, όπως είπε ο Μαλίτσεφ αλλά  "αυτό εξαρτάται από τον ανώτερό τους". Όπως ανέφερε έχει λάβει αιτήματα στρατιωτών που λένε ότι θέλουν να ψηφίσουν αλλά δεν μπορούν να το κάνουν ελλείψει συμφωνίας με την ιεραρχία τους.

Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή ο προϋπολογισμός του δημοψηφίσματος, που καλύπτεται πλήρως από τα αποθέματα της περιοχής, ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια γρίβνα ή 1,3εκ. ευρώ.

Κατά τον κ.Μαλίτσεφ 623 δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν 129 μέσα ενημέρωσης έχουν λάβει διαπίστευση για να καλύψουν το δημοψήφισμα ενώ στη χερσόνησο βρίσκονται και 135 παρατηρητές από 23 χώρες οι οποίοι θα αναγνωρίζονται από ένα κόκκινο σήμα ενώ οι τοπικοί παρατηρητές θα φέρουν ένα μπλε σήμα.

Λευκό κασκέτο στο οποίο θα αναγράφεται τρεις λέξεις «Κριμαία- Ψηφοφορία- Άνοιξη- θα φορούν τέλος οι υπάλληλοι ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, κατά την έξοδο των πολιτών από τα εκλογικά κέντρα.

Είναι το ίδιο ινστιτούτο κοινωνιολογικών και πολιτικών ερευνών της Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο και δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα μία δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 77% των ψηφοφόρων θα ψηφίσουν υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία.
 
 


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:14