search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Ο Αμερικανός που χτίζει το προφίλ του Πάπα

17.03.2014 06:31
Ο Αμερικανός που χτίζει το προφίλ του Πάπα - Media

To πρώτο μέλημα του Πάπα Φραγκίσκου με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν να αλλάξει το προφίλ της Καθολικής εκκλησίας.

To πρώτο μέλημα του Πάπα Φραγκίσκου με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν να αλλάξει το προφίλ της Καθολικής εκκλησίας.
 
Και για να το πετύχει αυτό, όφειλε να προσέξει πολύ την δημόσια εικόνα και την επικοινωνιακή του πολιτική.
 
Εξώφυλλο στο Vanity Fair, άνθρωπος της χρονιάς από το TIME, στα περίπτερα κοσμώντας το Rolling Stone. Μέσα σε περίπου ένα χρόνο που βρίσκεται στη θέση, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αποδειχθεί ως ο πιο επικοινωνιακός Ποντίφικας. Πίσω από αυτό το προφίλ όμως, βρίσκεται ένας αφανής σύμβουλος. 

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος άλλαξε την εικόνα που είχε το Βατικανό στα ΜΜΕ, σε μία κρίσιμη εποχή για την Καθολική εκκλησία. Ο Γκρεγκ Μπεργκ όμως επιλέγει να παραμένει στη σκιά. 

Ο 54χρονος από το Σεντ Λιούις των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία και μετακόμισε στη Ρώμη στα 28 του, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Αρχικά συνεργάστηκε με την ιταλική έκδοση του TIME, ενώ το 2001 έγινε ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Foxnews. 

Τα πρώτα του βήματα στο Βατικανό, στο περιβάλλον του τότε Πάπα, έγιναν το 2012, όταν είχαν αρχίσει οι «δονήσεις» από το σκάνδαλο για τη διαφθορά. Είκοσι μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2014, ο Μπεργκ έγινε ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά της Ρώμης, χτίζοντας ένα νέο επικοινωνιακό προφίλ για την Καθολική Εκκλησία. 

Παρόλα αυτά, ο ίδιος παραμένει αθέατος, κρυμμένος στο γραφείο του στην Γραμματεία Επικρατείας στο Βατικανό και παραχωρεί ελάχιστες συνεντεύξεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους πρώην συναδέλφους του δεν έκανε εντύπωση η εξέλιξή του, αφού πάντα είχε πηγές στο περιβάλλον του Πάπα.
 
Από τις βασικές «αποστολές» του ο χειρισμός του λογαριασμού του Πάπα στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 12 εκατ. άνθρωποι σε εννέα γλώσσες. Και αυτό αποδείχθηκε κρίσιμο εργαλείο προκειμένου ο Φραγκίσκος να έρθει πιο κοντά στους πιστούς από ότι οι προκάτοχοί του. Μάλιστα ήδη ετοιμάζει και την εξόρμηση του Πάπα στο Facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:20