search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:46
MENU CLOSE

7,5 δις. ευρώ τα χρέη στο Δημόσιο

20.03.2014 09:58
Στα 3,4 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίου - Media

Οφειλές – μαμούθ, το ύψος των οποίων υπερβαίνει πλέον τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καλείται να διαχειριστεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

 
Οφειλές – μαμούθ, το ύψος των οποίων υπερβαίνει πλέον τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, καλείται να διαχειριστεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚΑ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ βεβαιωμένα χρέη 7,5 δισ. ευρώ συνολικά 81.958 οφειλετών ενώ εστάλησαν 64.267 προσκλήσεις – πρώτες ειδοποιήσεις για τακτοποίηση οφειλών και 5.041 δεύτερες ατομικές ειδοποιήσεις – προπομπός κατασχέσεων.
 
Έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, μόνο 8.610 οφειλέτες προχώρησαν στην καταβολή οφειλών 54,8 εκατ. ευρώ ενώ άλλοι 3.484 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση για ποσό 233,16 εκατ.ευρώ και εκδόθηκαν 7.664 παραγγελίες κατάσχεσης "εις χείρας τρίτου" και 2.081 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το ΚΕΑΟ επιταχύνει τη συνεργασία του με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (άντληση πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, μέσω ΓΓΠΣ, με στόχο τη λήψη στοχευμένων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης), θα ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κατασχέσεων, θα προχωρήσει σε αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ με οφειλές προς τα Ταμεία ενώ θα αναπτύξει και διαδικτυακές εφαρμογές για την ηλεκτρονική ρύθμιση και την πληρωμή δόσεων μέσω ΔΙΑΣ.

"Προτάσεις και προτροπές για συνεργασία του ΚΕΑΟ με ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες, προτού διαπιστωθεί η αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής, σήμερα μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους" καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:46