search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:42
MENU CLOSE

Κάθε λιμάνι και καημός

27.03.2014 22:00
oldphotosnaytergates_dedoyleymena1395946904.jpg

«Δεν πάει άλλο», φωνάζουν οι εργαζόμενοι στα πλοία αναψυχής της χώρας, καθώς κουράστηκαν να περιμένουν τα δεδουλευμένα.

«Δεν πάει άλλο», φωνάζουν οι εργαζόμενοι στα πλοία αναψυχής της χώρας, καθώς κουράστηκαν να περιμένουν τα δεδουλευμένα. Οι μεγάλες εταιρείες (NEL, ANEK, Hellenic Sea Ways, Venturis, ANMEZ και LANE), όπως δείχνουν τα γεγονότα, αδιαφορούν για τους μισθούς που… δεν καταβάλλουν στους εργαζομένους, κάτι που οδηγεί τους τελευταίους σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αφού η διορία που έθεσαν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα έληξε, προχωρά στην ακινητοποίηση των πλοίων των υπόχρεων εταιρειών «μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους».

Επίσης, η ΠΝΟ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας για τα σκάφη αναψυχής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη διάταξη για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων, κάτι που συνιστά «ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών».
«Φταίνε» τα… μνημόνια και η οικονομική κρίση που οι εργοδότες συνεχίζουν την ασυδοσία στις πλάτες των εργαζομένων; Όχι, φυσικά, απλώς το παραπάνω συνιστά μία τρομερή… δικαιολογία και πρόφαση.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως προτού καταλήξει στην απόφασή της για κινητοποιήσεις εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας «προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα, τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης».

Επιστολή

Παράλληλα, η Ομοσπονδία απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Ναυτιλίας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τις εμπλεκόμενες τράπεζες, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επιστολή με κοινοποίηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιώς προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Συγκεκριμένα, τονίζεται στην επιστολή πως «από διετίας και πλέον η εργοδοτική πλευρά, εκμεταλλευόμενη την όλη πολιτικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, συνεπεία των ‘‘μνημονίων’’ κ.ο.κ., αρνείται να εκπληρώσει την έναντι των πληρωμάτων των πλοίων βασική, πρωταρχική και κύρια υποχρέωση της καταβολής του αντιτίμου της εργασίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01