search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:15
MENU CLOSE

Λουράντος: 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας

28.03.2014 11:40
Λουράντος: 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας - Media

«Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος και προανήγγειλε την συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών. 

Σε κοινή συνέντευξή τους, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των αρτοποιών, των φαρμακοποιών και των βιβλιοπωλών, εξέφρασαν στην αντίθεσή τους στο νέο πολυνομοσχέδιο που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ—ΠΑΣΟΚ.
 
Την συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου».
 
«Οι φαρμακοποιοί έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους. Οποιοσδήποτε νόμος δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού δεν είναι νόμος. Ο «συμπονετικός» φιλελευθερισμός του Χατζιδάκη μας έχει φέρει ως εδώ. Διαλύει τη δημόσια υγεία με ένα άνευ προηγουμένου πείραμα. Απευλευθερώνονται έτσι όλα τα ξένα συμφέροντα. 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν ότι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ότι «δεν είναι αρνιά σε μαντρί κομμάτων».
 
Και πρόσθεσε: «Έχουμε τα φθηνότερα φάρμακα σε όλη την Ευρώπη.  Πως μας μιλάνε για εκπτώσεις στα φάρμακα; Το πλεόνασμα που δημιούργησαν είναι πλεόνασμα ενός κράτους- εισπράκτορα. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πλεόνασμα αν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, τόνισε πως «ξεπουλάνε τη φέτα δίνοντας το δικαίωμα στους Καναδούς να χρησιμοποιούν το ελληνικό brandname και επιτρέπουν το γάλα μεγάλης διάρκειας.  Το ΦΠΑ για τους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα είναι στο 13% όταν στη μνημονιακή Πορτογαλία είναι 4% και στην Ισπανία αντίστοιχο ποσοστό».  Τόνισε, μάλιστα, ότι : «Θεωρούμε κοροϊδία το γάλα μιας ημέρας, αφού είτε είναι γάλας μίας ημέρας είτε 5 ημερών υφίσταται την ίδια θερμική επεξεργασία. Δεν συμφωνούμε επίσης με την κατάργηση του όρου ‘’φρέσκο’’».
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, Θάνος Ψυχογιός επισήμανε πως οι βιβλιοπώλεις αντιτίθενται στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου. «Σε όσες χώρες καταργήθηκε η ενιαία τιμή αφανίστηκαν στα βιβλιοπωλεία. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό τον ασαφή αόριστο και ανεφάρμοστο νόμο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 
Εκ μέρους της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων, ο κ. Χαρίλαος Μάνος τόνισε πως «θα ενημερώσουμε τον κόσμο πως μόνο μέσω των φούρνων το ψωμί είναι ασφαλές. Αυτός ο νόμος θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να πουλάνε ψωμί. Θέλουν να καταργήσουν τους φούρνους και να αγοράζει ο κόσμος ψωμί από ψαράδικα, κρεοπωλεία, καταστήματα πουλερικών περίπτερα και άλλα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα είναι εκτεθειμένο σε ρύπους».  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59