search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12
MENU CLOSE

«Βγάλαμε τη χώρα από τον τάφο» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας

30.03.2014 08:39
Ο Στουρνάρας κάνει τον απολογισμό του… - Media

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών» δηλώνει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών» δηλώνει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Γιάννης Στουρνάρας.
 
«Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αλλά τα καταφέραμε» τονίζει.
 
«Εφόσον υπερψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, τότε η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις προβλέψεις του οικονομικού προγράμματος. Επομένως μετά την έγκριση του Eurogroup θα είναι σε θέση οι εταίροι μας να ζητήσουν από τα Κοινοβούλια τους την εκταμίευση των δόσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου» δηλώνει ο ίδιος, στο «Έθνος της Κυριακής».
 
Προσθέτει πως «σε ένα από τα επόμενα Eurogroup θα αρχίσει η συζήτηση για την υλοποίηση της απόφασης που αφορά την απομείωση του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές».
 
Υπόσχεται μείωση της φορολογίας εάν επιτευχθεί φέτος υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα και σημειώνει: «Πράγματι επιθυμία μας είναι, ξεπερνώντας τους δημοσιονομικούς στόχους και στον βαθμό που το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υψηλότερο του προϋπολογισθέντος , να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του γενικότερου επιπέδου της φορολογίας στη χώρα μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:12