search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:20
MENU CLOSE

Σταματά τη λειτουργία της η πρώτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

17.06.2010 14:55
Σταματά τη λειτουργία της η πρώτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα - Media

«Τέλος εποχής» για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 1»  αφού η υπουργός περιβάλλοντος ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας της από την Παρασκευή.

«Τέλος εποχής» για την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα 1»  αφού η υπουργός περιβάλλοντος ανακοίνωσε την παύση της λειτουργίας της από την Παρασκευή.

«Το κλείσιμο της πρώτης ρυπογόνου λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης με λιγνίτη πιο καθαρό και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Η κα Μπιρμπίλη συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, θα έχει συναντήσεις με φορείς της τοπικής κοινωνίας στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Η πρώτη μονάδα της Πτολεμαΐδας τέθηκε σε λειτουργία το 1959 και έχει ισχύ 70 μεγαβάτ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:19