search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Ευχαριστώ Μανώλη, ευχαριστώ Βάσω…

02.04.2014 21:00
Ευχαριστώ Μανώλη, ευχαριστώ Βάσω... - Media

Το τριήμερο που μας πέρασε το «Ποντίκι Αrt» – πάντα κοντά στις καλές προσπάθειες που γίνονται σ'ολόκληρη την Ελλάδα – ταξίδεψε στην Καρδίτσα και βρέθηκε στην καρδιά του θεάτρου με πολλές και σημαντικές προσωπι­κότητες της πνευματικής μας ζωής.

 
Το τριήμερο που μας πέρασε το «Ποντίκι Αrt» – πάντα κοντά στις καλές προσπάθειες που γίνονται σ'ολόκληρη την Ελλάδα – ταξίδεψε στην Καρδίτσα και βρέθηκε στην καρδιά του θεάτρου με πολλές και σημαντικές προσωπι­κότητες της πνευματικής μας ζωής.
 
Ποιον να πρωτοαναφέρω από τα μέλη της επιτροπής, τον μαέστρο Δημήτρη Αγραφιώτη, τον σκηνοθέτη Βασίλη Κυρίτση, τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, τον θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Χασάπογλου, τον γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά.
 
Τιμώμενα πρόσωπα ήταν λίγο πριν από τη λήξη του 30ού Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδί­τσας ο Τίτος Πατρίκιος και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, κι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον νυν πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Σωματείων Μανώλη Στεργιόπουλο και την πρώην Βάσω Κοζιού, που μου δίνουν τα τελευταία είκοσι χρόνια τη χαρά να μοιράζομαι όμορφες στιγμές στην αγαπημένη πόλη.
 
Ο πρώτος επισήμανε πως η μεγαλύτερη χαρά για έναν ποιητή είναι όταν οι στίχοι του έχουν βοηθήσει κάποιον αναγνώστη. «Η ποίηση είναι η δυνατότητα που δίνεις στον αναγνώστη να φτιάξει τη δική του αυτοβιογραφία, να ανακαλύψει τον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργουσόπουλος εστίασε στον ρόλο και τη σημασία της θεατρικής ερασιτεχνίας υπογραμμίζοντας πως «ο ερασιτέχνης αφιερώνει ώρες γι' αυτή τη συλλογική δουλειά που είναι το θέατρο. Το θέα­τρο είναι πολύ μεγάλη εμπειρία. Ένα σανίδι και ένα πάθος. Αυτό είναι το θέατρο».
 
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τον δήμο της πόλης – πάντα δίνει το δυναμικό «παρών» ο Κώστας Παπαλός -, την Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
 
Για την ιστορία, το βραβείο καλύτερης παράστασης δόθη­κε στο Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα για την παράσταση «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βίσνιεκ, που καταχειροκροτήσαμε το βράδυ του Σαββάτου. Άντε και του χρόνου, παιδιά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:41