search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Τον «σωφρόνισαν» με φάλαγγα

03.04.2014 16:30
Τον «σωφρόνισαν» με φάλαγγα  - Media

Τον βασάνιζαν για τουλάχιστον 2.5 ώρες ανά  βάρδιες, κάνοντας του ακόμα και φάλαγγα με αυτοσχέδιο βούρδουλα από σεντόνια, δεμένα σε κόμπους και βουτηγμένα σε νερό, ώστε  τα κτυπήματα να γίνονται πιο επώδυνα.

Τον βασάνιζαν για τουλάχιστον 2.5 ώρες ανά  βάρδιες, κάνοντας του ακόμα και φάλαγγα με αυτοσχέδιο βούρδουλα από σεντόνια, δεμένα σε κόμπους και βουτηγμένα σε νερό, ώστε  τα κτυπήματα να γίνονται πιο επώδυνα.

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με το βασανισμό του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη Νιγρίτα φέρνει στο φως το πόρισμα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που στηρίζεται στις καταθέσεις των εσωτερικών φυλάκων οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 46χρονου βαρυποινίτη.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις τρεις εσωτερικοί φύλακες είναι οι κύριοι βασανιστές του κρατούμενου,  οι οποίοι κυριολεκτικά τον σκότωσαν στο ξύλο από τη στιγμή που έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας, περί τις 4:30 το απόγευμα εώς και τις επτά το βράδυ, οπότε και ημιθανής μεταφέρθηκε στην απομόνωση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις το θανατηφόρο συντριπτικό κάταγμα στο στέρνο που οδήγησε σε καρδιακές αρρυθμίες και εν τέλει το θάνατο του Καρέλι από ανακοπή. προκλήθηκε από αγκωνιά ενός εκ των τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Επίσης διαπιστώθηκαν θλαστικές και σπειροειδείς κακώσεις σε όλο το σώμα, συμβατές με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που προήλθαν από γρονθοκοπήματα και λακτίσματα.

Το νέο στοιχείο που προκαλεί αποτροπιασμό σχετικά με τη βαναυσότητα που επέδειξαν οι σωφρονιστικοί σε βάρος του Καρέλι, αφορούσε το βασανιστήριο της Φάλαγγας στο υπέβαλαν  τον κρατούμενο, οι δράστες, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο βούρδουλα από τμήμα σεντονιών δεμένα κόμπους, αφού προηγουμένως τα είχαν βουτήξει σε κουβά με νερό, ώστε τα κτυπήματα να γίνονται πιο επώδυνα.

Εν τω μεταξύ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τη σωρό του Αλβανού κρατουμένου ήταν αρνητικά, ένδειξη πως ο θάνατος του 46χρονου δεν προήλθε από φάρμακα ή άλλες ουσίες, παρά μόνο από τα κτυπήματα των βασανιστών – σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τέλος για το ερχόμενο Σάββατο κλήθηκαν να απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα και Ανακριτή Σερρών, 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου  του Αλβανού κρατουμένου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:14