search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03
MENU CLOSE

Αυξάνεται η ένταση στην Ουκρανία – Το Χάρκοβο στη θέση της Κριμαίας

08.04.2014 09:50
Αυξάνεται η ένταση στην Ουκρανία – Το Χάρκοβο στη θέση της Κριμαίας - Media

Αναστάτωση και έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Ουκρανίας, καθώς διάφορες ομάδες «αυτονομιστών» και Ρωσόφιλων προχωρούν σε ενέργειες για να πιέσουν καταστάσεις

Αναστάτωση και έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Ουκρανίας, καθώς διάφορες ομάδες «αυτονομιστών» και Ρωσόφιλων προχωρούν σε ενέργειες για να πιέσουν καταστάσεις, θέλοντας να οδηγήσουν στην προσάρτηση κι άλλων περιοχών της χώρας από τη Ρωσία.
 
Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» αυτή την στιγμή είναι το Χάρκοβο, όπου τη Δευτέρα συνελήφθησαν 70 άτομα. Λίγες ώρες νωρίτερα, η ουκρανική αστυνομία είχε εκδιώξει ομάδα ρωσόφιλων καταληψιών από το κυβερνείο της πόλης. Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει επιχείρηση-σκούπα στην εν λόγω πόλη, ενώ εκφράζονται φόβοι από το Κίεβο πως η Ρωσία ετοιμάζει νέα στρατιωτική εισβολή, με το Κρεμλίνο να απαντά πως η Ουκρανία είναι εκείνη που κάνει «πολεμικές προετοιμασίες». Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την κυβέρνηση Πούτιν στέλνοντας αμερικανικό αντιτορπιλικό προς τη Μαύρη Θάλασσα.
 
Υπό τον κίνδυνο διαμελισμού της Ουκρανίας, η κυβέρνηση του Κιέβου ρίχνει την ευθύνη στον Πούτιν. Την ίδια ώρα, η ουκρανική συνοριοφυλακή έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία ενώ το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι αν η Μόσχα προσπαθήσει να εφαρμόσει την συνταγή της Κριμαίας και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της χώρας, θα στείλει στρατεύματα στο Κίεβο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:03