23/04/2019 18:05:11

Ανακαλεί η Toyota 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως

Ανακαλεί η Toyota 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως - Media

Η Toyota Motors ανακαλεί περίπου 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας προβλημάτων στο τιμόνι, στα καθίσματα, στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ανάκληση περιλαμβάνει 27 μοντέλα της. «Η Toyota δεν είναι ενήμερη για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θύματα που να προκλήθηκαν από αυτές τις συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
 
Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί δύο καταγγελίες για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας προβλήματος στη μίζα του αυτοκινήτου.
 
Περίπου 3,5 εκατομμύρια οχήματα ανακαλούνται για να αντικατασταθεί ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με τον αερόσακο οδηγού.
 
Το καλώδιο αυτό, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να καταστραφεί όταν κινείται το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην ανοίξει ο αερόσακος σε περίπτωση ατυχήματος.
 
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακαλεί ορισμένα μοντέλα όπως Yaris, Urban Cruiser, RAV4, Hilux, Matrix και Highlander.
 
Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε ότι 825 χιλιάδες οχήματα θα ανακληθούν στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι τυχόν ατυχήματα που έχουν συμβεί έως σήμερα δεν σχετίζονται με αυτές τις αστοχίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.