search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Μπαχτσελί: «Ο Ερντογάν είναι κλέφτης, δεν κάνει για πρόεδρος»

10.04.2014 06:09
Παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην ξεχνά τι πέρασαν οι παππούδες της στο βυθό της θάλασσας - Media

 Θερμαίνεται επικίνδυνα το κλίμα στην Τουρκία ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών μετά από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο ακροδεξιός ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν

 Θερμαίνεται επικίνδυνα το κλίμα στην Τουρκία ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών μετά από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο ακροδεξιός ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν
 
. «Όποιος στοίβαξε δολάρια σε επαύλεις, καταχράστηκε δημόσια γη και κατέστρεψε την αξιοπιστία του συζητώντας πώς θα εξαφανίσει τα χαρτονομίσματα από το σπίτι του, δεν κάνει για πρόεδρος», τόνισε ο Μπαχτσελί.

«Όπως ακριβώς δυο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, ούτε η φωτιά δεν γίνεται να μετατραπεί σε νερό, έτσι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
 
Και πρόσθεσε: «Όποιος επιτίθεται συστηματικά στην νομιμότητα, ξεφεύγει από τη δικαιοσύνη και υπερασπίζεται κλέφτες και απατεώνες που έχουν δωροδοκηθεί, δεν κάνει για πρόεδρος. Οποιοσδήποτε Τούρκος πολίτης μπορεί να γίνει πρόεδρος, αλλά όχι ο Ερντογάν».
 
Ο εθνικιστής Μπαχτσελί κατηγόρησε επίσης τον ισλαμιστή ηγέτη ότι διαχειρίζεται με λάθος τρόπο το ακανθώδες κουρδικό ζήτημα. «Αυτός (ο Ερντογάν) που αφήνει ανοιχτή την πόρτα πρώτα για την αυτονομία και κατόπιν για το Βόρειο Κουρδιστάν δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος . Το ίδιο και αυτός που διαπραγματεύεται με τον δολοφόνο μωρών παιδιών (εννοεί τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν)», κατέληξε στην ομιλία του ο ηγέτης του κόμματος των διαβόητων «Γκρίζων Λύκων».
 
Θυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες είχε αποκαλυφθεί από τηλεφωνική συνομιλία, προϊόν υποκλοπής, πως ο Ερντογάν είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους ενός φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού να μην μεταδοθεί ζωντανά η ομιλία του Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον περασμένο Ιούνιο.
 
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Φατίχ Σαράτς, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Habertürk για να διακοπεί η μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού των Εθνικιστών, γεγονός που παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο Ερντογάν
 
«Ναι πράγματι, εγώ τηλεφώνησα, επειδή υπήρχαν προσβολές και ύβρεις προς εμένα. Έκανα μόνο κάποιες επισημάνσεις. Και αυτοί στους οποίους μετέφερα τις επισημάνσεις έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός εξηγώντας την ωμή παρέμβασή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:50