search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:46
MENU CLOSE

Γαλλικό ενδιαφέρον για την «μικρή ΔΕΗ»

15.04.2014 06:56
Γαλλικό ενδιαφέρον για την «μικρή ΔΕΗ» - Media

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Electricite de France (EDF) Henri Proglio συναντήθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Electricite de France (EDF) Henri Proglio συναντήθηκε χθες Μεγάλη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του Μαξίμου «συζητήθηκαν ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος», ωστόσο κατά τις πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκε η «μικρή ΔΕΗ».
 
Η γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού, όπως άλλες πέντε ευρωπαϊκές, έχει εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της ΔΕΗ, ύψους 1,5-2 δισ. ευρώ.
 
Η EDF θεωρείται από τις πλέον εύρωστες οικονομικά εταιρίες στην Ευρώπη, ελέγχει την ιταλική Edison και το μεγαλύτερο τμήμα της ανήκει στο γαλλικό Δημόσιο.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση με τον πρωθυπουργό δεν κατέληξε σε αποφάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες επαφές «και με άλλους ενδιαφερόμενους».
 
 
Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:45