search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:04
MENU CLOSE

(Roua) Ματ στην ψηφιακή ενημέρωση

21.04.2014 21:00
(Roua) Ματ στην ψηφιακή ενημέρωση - Media

Άποψη σε δύο κινήσεις. Με οδηγό αυτό το μότο, το ηλεκτρονικό περιοδικό RouaMat.com κάνει όλες τις σωστές κινήσεις στη σκακιέρα της ψηφιακής δημοσιογραφίας

Άποψη σε δύο κινήσεις. Με οδηγό αυτό το μότο, το ηλεκτρονικό περιοδικό RouaMat.com κάνει όλες τις σωστές κινήσεις στη σκακιέρα της ψηφιακής δημοσιογραφίας, με πρωτότυπα άρθρα, αυθεντικότητα, μοντέρνους συντάκτες και άποψη για όλα

Δύο από τα μέλη της ομάδας και πρωτεργάτες του περιοδικού (το οποίο αριθμεί πλέον 40 συντάκτες) είναι ο Κωνσταντίνος Μουράτης και ο creative director Βαγγέλης Σωφρονάς. Οι δύο νεαροί, μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη, μετέτρεψαν ένα ταπεινό blogspot το 2010 σε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης, το οποίο, τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν σε αφήνει αδιάφορο όταν το ξεφυλλίζεις. Πολιτική, σπορ, μόδα, πολιτισμός, gossip έως και θέματα για επιχειρήσεις, οι συντάκτες έχουν καταθέσει με τα άρθρα τους τη δική τους άποψη για τα παραπάνω θέματα, και όχι μόνο.
«Το περιοδικό έχει κεντρικό άξονα την προσωπική άποψη, γι’ αυτό και η ειδοποιός διαφορά μας με άλλα μέσα είναι η αυθεντικότητα» αναφέρει ο υπεύθυνος έκδοσης και «πατέρας» του περιοδικού Κωνσταντίνος Μουράτης και συνεχίζει: «Θεωρούσα ότι η αρθρογραφία θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από αναπαραγωγή ειδήσεων, συνεντεύξεις με γνωστά πρόσωπα και ενασχόληση με θέματα που ήδη είναι γνωστά».
Μέσα από τις πολυάριθμες στήλες του περιοδικού αντιλαμβάνεσαι πως δεν πρόκειται για κείμενα τύπου copy/paste. «Στην περίπτωση του RouaMat, θέλαμε η προσωπικότητα του κάθε συντάκτη να δίνει έντονο “παρών” στα άρθρα του, είτε αυτά είναι gossip και μόδα είτε κοινωνικά και πολιτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης και συμπληρώνει: «προσπαθούμε με τα άρθρα μας να… πιάσουμε κουβέντα μαζί με το κοινό και όχι να παπαγαλίσουμε την επικαιρότητα».
Όταν δεν εξασκείται, ως άλλος Τσακ Νόρις, στις πολεμικές τέχνες, δεν παρακολουθεί μανιωδώς σειρές και ταινίες από τον καναπέ του και δεν ασχολείται με ζητήματα νεανικής επιχειρηματικότητας στο project του Δήμου Θεσσαλονίκης, Thessaloniki 2014, ο Κωνσταντίνος Μουράτης σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα μέσα από τη στήλη του με τίτλο «Mr Editor Speaking». Όμως ο τρόπος που επιλέγει να τη σχολιάσει δεν θυμίζει… σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα: «Στις μέρες μας το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος είναι ελλιπή ενημέρωση και προτροπή για αντίδραση σε δράση χωρίς αποδείξεις. Προσπαθώ πάντοτε να μιλάω έχοντας πρώτα κάνει την έρευνά μου, αντιμετωπίζοντας το θέμα σφαιρικά. Ο κόσμος πρέπει να δίνει προσοχή εξίσου στα καλά και τα κακά της πολιτικής μας σκηνής και των ατόμων που την απαρτίζουν». Μαζί με τον φίλο του Βαγγέλη Σωφρονά, τον οποίο γνωρίζει από πέντε χρονών, έφτιαξαν και τις πρώτες στήλες του περιοδικού. Ο Βαγγέλης έχει αναλάβει να γράφει μέσα από τη στήλη του («The Geek Limbo») για κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και ό,τι άλλο περιβάλλει τον κόσμο των geeks και των nerds. Μέσα από τη στήλη του μπορεί να ξεδιπλώνει ελεύθερα τον γυαλάκια νέρντουλα που όλοι, όπως λέει, κρύβουμε μέσα μας, ενώ όταν αφήνει κάτω το πληκτρολόγιο, παίζει μπάσο για τους Playground Circus και τελειώνει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Σερρών.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι 40 συντάκτες που ως ένα καλοκουρδισμένο ρολόι δουλεύουν για να κάνουν το RouaMat ακόμα καλύτερο και πιο ποιοτικό. Κάποιοι έχουν δημοσιογραφικό background, άλλοι… κατέχουν τον γραπτό λόγο και άλλοι απλώς αρθρογραφούν για αυτό που αγαπάνε. Πρόκειται πάντως για μια ομάδα με όρεξη, δημιουργικότητα και οξυδέρκεια. «Το διαφορετικό με το RouaMat είναι ότι είμαστε ένα περιοδικό με χαρακτήρα, που πηγάζει από τους συντάκτες του και το αναγνωστικό του κοινό που πληθαίνει με τον καιρό γιατί ασπάζεται τη φιλοσοφία “άκου αυτό, αλλά τώρα άκου κι εμένα, όπως θα ακούσω στη συνέχεια κι εγώ εσένα”» λένε τα παιδιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01