search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Ελάχιστες οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου της Κορέας

17.04.2014 15:33
Ελάχιστες οι ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου της Κορέας - Media

Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ναυαγίου επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Λιγοστές οι ελπίδες για περισσότερους από 300 ανθρώπους, κυρίως εφήβους.

 
Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ναυαγίου επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περίπου 300 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τη στιγμή που το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει , 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ . 

Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. 
 

Ανακρίνεται ο κυβερνήτης
 
Ο πλοίαρχος του πλοίου ανακρίνεται ως ύποπτος, όπως μετέδωσε σήμερα ένα νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ, 60 ετών, ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS.

Αρχικά ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

O πλοίαρχος Λι Τζουν Σιοκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01