search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Μήνυμα του Πάπα για την κρίση

18.04.2014 14:58
Μήνυμα του Πάπα για την κρίση - Media

Στο Βατικανό χιλιάδες Καθολικοί θα συμμετάσχουν το βράδυ στην περιφορά του Σταυρού που θα κρατά ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μήνυμά που θα στείλει θα αφορά στην κακοποίηση των ανηλίκων αλλά και στην οικονομική κρίση.

Στο Βατικανό χιλιάδες Καθολικοί θα συμμετάσχουν το βράδυ στην περιφορά του Σταυρού που θα κρατά ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μήνυμά που θα στείλει θα αφορά στην κακοποίηση των ανηλίκων αλλά και στην οικονομική κρίση.
 
«Ο Χριστός μας διδάσκει ότι πρέπει να είμαστε δούλοι των συνανθρώπων μας», είπε ο Πάπας στους δώδεκα Ιταλούς και αλλοδαπούς ασθενείς, στους οποίους έπλυνε και φίλησε τα πόδια, αργά χθες το απόγευμα. Για την τελετή του Ιερού Νιπτήρα, ο Φραγκίσκος διάλεξε το κέντρο φυσιοθεραπείας «Ντον Νιόκι», σε βόρεια περιοχή της Ρώμης. Ο Ποντίφικας έφτασε με το απλό του αυτοκίνητο – ένα Ford Focus – και συνομίλησε με τους δώδεκα ασθενείς που συμμετείχαν στην τελετή, ανάμεσά τους και ένας μουσουλμάνος.

Με αναφορές στην κρίση

Απόψε, στο Κολοσσαίο, η καθιερωμένη Via Crucis, με τις δεκατέσσερις στάσεις των παθών του Ιησού.Τα κείμενα που θα αναγνωσθούν – όπως διαρρέει το Βατικανό – θα αφορούν την οικονομική κρίση και τις σοβαρές συνέπειές της, τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και την προσπάθεια των νέων να εξασφαλίσουν κάποιον ρόλο στην κοινωνία μας.
 
Σε μια τουλάχιστον από τις στάσεις, τον ξύλινο σταυρό θα σηκώσει ο ίδιος ο αργεντινός Πάπας, ο διάδοχος του αποστόλου Πέτρου, για τους καθολικούς.
 
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Ιλ Φάτο Κουτιντιάνο», θα υπάρξει άμεση αναφορά και στην κακοποίηση των ανηλίκων. Στο ότι, δηλαδή, «στο πρόσωπο του απογυμνωμένου Ιησού αναγνωρίζουμε την παραβίαση της αξιοπρέπειας όλων των αθώων ανθρώπων, ιδίως των παιδιών». Ένα μήνυμα που ο Φραγκίσκος θα στείλει σε ολόκληρη την υφήλιο.

Aθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
 
Πηγή: Deutsche Welle
  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01