19/10/2019 19:42:06

Μήνυμα του Πάπα για την κρίση

Μήνυμα του Πάπα για την κρίση - Media

Στο Βατικανό χιλιάδες Καθολικοί θα συμμετάσχουν το βράδυ στην περιφορά του Σταυρού που θα κρατά ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μήνυμά που θα στείλει θα αφορά στην κακοποίηση των ανηλίκων αλλά και στην οικονομική κρίση.
 
«Ο Χριστός μας διδάσκει ότι πρέπει να είμαστε δούλοι των συνανθρώπων μας», είπε ο Πάπας στους δώδεκα Ιταλούς και αλλοδαπούς ασθενείς, στους οποίους έπλυνε και φίλησε τα πόδια, αργά χθες το απόγευμα. Για την τελετή του Ιερού Νιπτήρα, ο Φραγκίσκος διάλεξε το κέντρο φυσιοθεραπείας «Ντον Νιόκι», σε βόρεια περιοχή της Ρώμης. Ο Ποντίφικας έφτασε με το απλό του αυτοκίνητο - ένα Ford Focus - και συνομίλησε με τους δώδεκα ασθενείς που συμμετείχαν στην τελετή, ανάμεσά τους και ένας μουσουλμάνος.

Με αναφορές στην κρίση

Απόψε, στο Κολοσσαίο, η καθιερωμένη Via Crucis, με τις δεκατέσσερις στάσεις των παθών του Ιησού.Τα κείμενα που θα αναγνωσθούν - όπως διαρρέει το Βατικανό - θα αφορούν την οικονομική κρίση και τις σοβαρές συνέπειές της, τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και την προσπάθεια των νέων να εξασφαλίσουν κάποιον ρόλο στην κοινωνία μας.
 
Σε μια τουλάχιστον από τις στάσεις, τον ξύλινο σταυρό θα σηκώσει ο ίδιος ο αργεντινός Πάπας, ο διάδοχος του αποστόλου Πέτρου, για τους καθολικούς.
 
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Ιλ Φάτο Κουτιντιάνο», θα υπάρξει άμεση αναφορά και στην κακοποίηση των ανηλίκων. Στο ότι, δηλαδή, «στο πρόσωπο του απογυμνωμένου Ιησού αναγνωρίζουμε την παραβίαση της αξιοπρέπειας όλων των αθώων ανθρώπων, ιδίως των παιδιών». Ένα μήνυμα που ο Φραγκίσκος θα στείλει σε ολόκληρη την υφήλιο.

Aθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
 
Πηγή: Deutsche Welle
  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.