search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Επτά τραυματίες από βαρελότο στη Σαντορίνη

20.04.2014 07:07
Επτά τραυματίες από βαρελότο στη Σαντορίνη - Media

Επτά άτομα τραυματίστηκαν από βαρελότο που πέταξε άγνωστος κατά τη διάρκεια της τελετής της Ανάστασης στο προαύλιο εκκλησίας στη Σαντορίνη.

 
Επτά άτομα τραυματίστηκαν από βαρελότο που πέταξε άγνωστος κατά τη διάρκεια της τελετής της Ανάστασης στο προαύλιο εκκλησίας στη Σαντορίνη.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 00:10. Τρεις υπήκοοι ΗΠΑ τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ δύο ημεδαποί και δύο Κύπριοι έφεραν ελαφρά τραύματα.
 
Οι υπήκοοι Η.Π.Α. αλλά και ένας 50χρονος ημεδαπός μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και με ιδιωτικό αεροσκάφος διακομίστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι υπόλοιποι, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.
 
Από τους τραυματίες, μία 51χρονη Αμερικανίδα φέρει τραύματα από θραύσματα στο γλουτό, ενώ μία 53χρονή ομοεθνής της τραυματίστηκε στο σώμα. Ο 50χρονος Έλληνας τραυματίστηκε στα μάτια.
 
Οι τρεις Αμερικάνοι και ο 50χρονος Έλληνας νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου.
 
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από χαρτί, σπάγκο, νάιλον και ποσότητα δυναμίτη. 
 
Ο δράστης, ο οποίος αναζητείται και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοικος του νησιού, το πέταξε σε ένα σημείο όπου τα σοκάκια συγκλίνουν σε μια πλατειά, που παράλληλα αποτελεί προαύλιο της εκκλησίας και εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι πιστοί. 
 
Από την έκρηξη οι 7 τραυματίες τραυματίσθηκαν σε όλο τους το σώμα από τα θραύσματα των υπολειμμάτων του βαρελότου, πέτρες και χαλίκια. 
 
Ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν σοβαρότεροι τραυματισμοί.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενώ αναζητούνται και άλλοι ύποπτοι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59