search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:18
MENU CLOSE

Europa League: Λυτρωτής για τους «αετούς» ο Λίμα – Προβάδισμα για Σεβίλλη

25.04.2014 06:45
Europa League: Λυτρωτής για τους «αετούς» ο Λίμα – Προβάδισμα για Σεβίλλη - Media

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μπενφίκα στον «πρόωρο τελικό» με την Γιουβέντους για το Europa League επικρατώντας 2-1 με γκολάρα του Λίμα στο 84ο λεπτό. 

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μπενφίκα στον «πρόωρο τελικό» με την Γιουβέντους για το Europa League επικρατώντας 2-1 με γκολάρα του Λίμα στο 84ο λεπτό. Στον άλλο ημιτελικό η Σεβίλλη κέρδισε με 2-0 την Βαλένθια και πήρε σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.
 
Αναλυτικά οι ημιτελικοί:
 
 
Μπενφίκα-Γιουβέντους 2-1
 
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπενφίκα και Γιουβέντους για τη ρεβάνς του Τορίνο την ερχόμενη εβδομάδα, μετά το 2-1 των Λουζιτανών επί της «βέκια σινιόρα» στη Λισσαβόνα.
 
Μόλις στο 2ο λεπτό από κόρνερ του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, ο Γκαράι έπιασε κεφαλιά που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Μπουφόν. Η Γιουβέντους άργησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά σταδιακά πήρε τον έλεγχο και άρχισε να γίνεται απειλητική από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και για το υπόλοιπο του αγώνα.
 
Στο 55΄ ο Αρτούρ έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Πογκμπά, όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο στο 73΄ όταν ο Κάρλος Τέβες έκανε το 1-1 σκοράροντας ύστερα από πέντε χρόνια σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο αγώνας όδευε προς την ισοπαλία, αλλά στο 84΄ με υπέροχο γκολ του Λίμα η Μπενφίκα έφτασε στη νίκη.
 

 

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Ενζο Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82' Αμπρέου), Ροδρίγο, Σουλεϊμάνι (61' Αλμέιδα), Καρντόσο (63' Λίμα). 

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κάσερες, Κιελίνι, Λίχσταϊνερ, Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (66' Τζιοβίνκο).
 
 
 
Σεβίλλη-Βαλένθια 2-0
 
Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ απέκτησε η Σεβίλλη, που θα παίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια για να υπερασπιστεί το «ξεκάθαρο» αποψινό 2-0 απέναντι στις «νυχτερίδες».
 
Η ομάδα της Ανδαλουσίας τελείωσε τον ημιτελικό με τους συμπατριώτες της από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας το 1-0 με τον Μπία στο 33΄, από ολοφάνερη θέση οφ σάιντ του σκόρερ πάντως και φτάνοντας στο δεύτερο και ενδεχομένως καθοριστικό γκολ με τον Μπάκα τρία λεπτά αργότερα.
 
Η Βαλένθια από την πλευρά της προσπάθησε στην επανάληψη, πίεσε προς το τέλος της αναμέτρησης αλλά ο Μπέτο ήταν «Κέρβερος», ταυτόχρονα όμως και τυχερός καθώς η κεφαλιά του Βάργκας στο 88ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.
 


 
Σεβίλλη: Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχα, Φάσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίσο, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες (59' Μαρίν), Βιτόλο (90' Ιμπόρα), Μπάκα (73' Γκαμεϊρό) 

Βαλένθια: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Φουέγο, Ματιέ, Μπερνάτ (46' Γκαγιά), Ντάνι Παρέχο, Σεϊντού Κεϊτά, Φεγκουλί (74' Ζόνας), Καρτάμπια (57' Πιάτι), Εντουάρντο Βάργκας, Πάκο Αλκάθερ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:17