search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:55
MENU CLOSE

Χόμερ & Λάνγκλεϋ

25.04.2014 21:00
Χόμερ & Λάνγκλεϋ - Media

Ο συγγραφέας ανήκει στην αμερικανική λογοτεχνική γένια που απαρτίζουν οι συνομήλικοί του Μακάρθι, Ροθ, Ντελίλο, Όστερν κ.ά. 

E.L. Doctorow
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Εκδόσεις:
Πατάκη
Σελ.: 286

Ο συγγραφέας ανήκει στην αμερικανική λογοτεχνική γένια που απαρτίζουν οι συνομήλικοί του Μακάρθι, Ροθ, Ντελίλο, Όστερν κ.ά. Τα περισσότερα έργα του μοιάζουν σαν μια καταγραφή της αμερικανικής Ιστορίας, ιδωμένης μέσα από ασήμαντα γεγονότα και λεπτομέρειες. Το βιβλίο του αυτό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι εμπνευσμένο από την ιστορία των ιδιότυπων Νεοϋορκέζων αδελφών Κόλιερ. Οι Κόλιερ έζησαν δεκαετίες ολόκληρες σε ένα διαμέρισμα της Πέμπτης Λεωφόρου του Μανχάταν συλλέγοντας μανιωδώς βιβλία, έπιπλα και διάφορα άλλα αντικείμενα μέχρι να βρεθούν τον Μάρτη του 1947 νεκροί κι οι δύο κάτω από μια στοίβα της αλλοπρόσαλλης συλλογής τους. Μεγάλες ιστορικές στιγμές και πρόσωπα αλλοιώνονται καθώς η αμερικανική Ιστορία ξαναγράφεται μέσα από την απίθανη οπτική των δύο μυθιστορηματικών αδελφών, του Χόμερ και του Λάνγκλεϋ που αγωνίζονται ταυτόχρονα για την ίδια τους τη ζωή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:55