search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:54
MENU CLOSE

ΟΠΑΠ: Έμφαση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

29.04.2014 14:48
Συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ η αποκλειστικότιτα του ΟΠΑΠ για τα τυχερά παιχνίδια - Media

Τη νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ παρουσίασε η διοίκηση του Οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.  Με την φράση «ΟΠΑΠ αύριο» η διοίκηση του Οργανισμού τόνισε στόχος της είναι να γίνει ο ΟΠΑΠ μια εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

αναδημοσίευση από: Αγγελική Κιλιντζόγλου/ newpost.gr 
 
Τη νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ παρουσίασε η διοίκηση του Οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.  Με την φράση «ΟΠΑΠ αύριο» η διοίκηση του Οργανισμού τόνισε στόχος της είναι να γίνει ο ΟΠΑΠ μια εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Παρουσιάζοντας την πορεία της εταιρείας ο κ. Kamil Ziegler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ τόνισε ότι ο Οργανισμός το 2013 είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων στην χώρα καταβάλλοντας φόρους ύψους 345 εκατ. ευρώ.  

Όπως είπε, το όραμα της Emma Delta, βασικής μετόχου του οργανισμού είναι να γίνει ο ΟΠΑΠ μια εταιρεία πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσω της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προϊόντων. Μάλιστα όπως είπε, η Emma Delta δεν ακολουθεί την στρατηγική άλλων investment Funds που επενδύουν σε μια εταιρεία και έπειτα από 2-3 έτη την πωλούν, αλλά «ήρθε για να μείνει στον ΟΠΑΠ».  

Ο κ. Ziegler ανακοίνωσε επίσης ότι εκτός από το στιγμιαίο λαχείο που λανσάρεται από τις αρχές Μαΐου, θα λανσάρει δύο νέα παιχνίδια πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (12/6/2014) και συγκεκριμένα το in store live betting δηλαδή τον ζωντανό στοιχηματισμό μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ καθώς και το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι που θα αφορά το on line στοίχημα.  

«Αυτές οι αναπτυξιακές ενέργειες» σύμφωνα με τη διοίκηση «θα υλοποιηθούν με τη δέσμευση της ΟΠΑΠ για άριστες πρακτικές υπεύθυνου παιχνιδιού και θα συμβάλλουν στις επιτυχημές επιδόσεις της εταιρείας, επιτρέποντας της να επιστρεφει ακόμα περισσότερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία». 
Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο, η εταιρεία το 2014 θα δώσει έμφαση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) η οποία θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός, Εργασία.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο κ. Petr Matejovsky CMO του Οργανισμού, στην Υγεία ο ΟΠΑΠ χρηματοδοτεί την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» με τη δημιουργία 23 κλινικών και στα δύο νοσοκομεία αλλά και την προσθήκη 1.000 νοσοκομειακών κλινών. 

Στον Αθλητισμό, ο ΟΠΑΠ θα υποστηρίξει 250 Ακαδημίες ποδοσφαίρου με αθλητικό εξοπλισμό, τεχνική κατάρτιση προπονητών και προσωπικού καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς. Στόχος είναι η στήριξη 10.000 παιδιών περίπου ηλικίας 7-10 ετών. 

Όσον αφορά στον τομέα της Εργασίας, ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να «σπάσει» την ανεργία που μαστίζει την χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους να κάνουν την πρακτικήτους στον ΟΠΑΠ ενώ θα δώσει και σειρά υποτροφιών. 

Παράλληλα η νέα διοίκηση του Οργανισμού προχωρά σε αναθεώρηση όλων των αθλητικών χορηγιών . Συγκεκριμένα όπως είπε αναθεωρούνται και εξετάζονται όλα τα συμβόλαια του ΟΠΑΠ «με όλες τις οντότητες στην αγορά». Στο εξής οι χορηγίες θα δίνονται με κριτήρια επιλογής για να εξασφαλιστεί ότι τα χρήματα του ΟΠΑΠ επενδύονται σωστά, ενώ θα χρησιμοποοθθούν και υποχρεωτικές ρήτρες βίας. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η διοίκηση πάντως δεν έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές ποσό που θα διατεθεί για την ΕΚΕ αλλά εξήγησε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα. Το budget πάντως είναι μεγάλο, όπως είπαν. 

Σε άλλη ερώτηση για τις 24 ανταγωνιστικές εταιρείες του ΟΠΑΠ στο διαδικτυακό στοίχημα, ο κ. Ziegler τόνισε ότι δεν είναι δουλειά της διοίκησης του ΟΠΑΠ να εξετάσει εάν οι άδειες που κατέχουν είναι νόμιμες ή μη.

«Εμείς δεν θέλουμε να θεωρεί η αγορά πως προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε απόλυτο μονοπώλιο, αλλά θέλουμε να θεωρεί πως προσπαθούμε να αναπτύξουμε προϊόντα που θα είναι ευθέως ανταγωνιστικά με τα δικά τους» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48