search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Τουρκία: «Όχι» στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ

30.04.2014 16:51
Τουρκία: «Όχι» στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ - Media

Το Συνταγματικό Δικαστήριο τη Τουρκίας απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα να γίνουν διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο τη Τουρκίας απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα να γίνουν διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
 
Ορισμένα συνδικάτα έχουν διαμηνύσει ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν συγκεντρώσεις μετά τις πορείες των μελών τους στο Ταξίμ, παρά το γεγονός ότι περίπου 40.000 αστυνομικοί θα έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη περιοχή.
 
Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί επανειλημμένως να επιτρέψει στα συνδικάτα να πραγματοποιήσουν τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ και έχει αντιπροτείνει εναλλακτικές τοποθεσίες σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.
 
Λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, μαζικά συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ξέσπασαν στις αρχές του καλοκαιριού στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, τα οποία σύντομα εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και διήρκησαν πολλές εβδομάδες.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την 1η Μαΐου 1977, 34 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των εργατών στην πλατεία Ταξίμ, γεγονός που έχει σημαδέψει τη σύγχρονη ιστορία της χώρας και έχει δώσει μεγάλη συμβολική σημασία στην τοποθεσία αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01