search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:00
MENU CLOSE

Απόλυτο αδιέξοδο στην Ουκρανία – Συνεχίζεται η αιματοχυσία (εικόνες & βίντεο)

05.05.2014 12:39
Απόλυτο αδιέξοδο στην Ουκρανία – Συνεχίζεται η αιματοχυσία (εικόνες & βίντεο) - Media

Φλέγεται για μια ακόμα μέρα η ανατολική Ουκρανία με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται σε πολλές πόλεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και φιλορώσων ενόπλων. Αυτονομία κήρυξαν οι φιλορώσοι στο Ντονέτσκ και εξήγγειλαν εκλογές για τις 11 Μαϊου.

 
Φλέγεται για μια ακόμα μέρα η ανατολική Ουκρανία με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται σε πολλές πόλεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και φιλορώσων ενόπλων. Αυτονομία κήρυξαν οι φιλορώσοι στο Ντονέτσκ και εξήγγειλαν εκλογές για τις 11 Μαϊου.
 
Από νωρίς το πρωί στην πόλη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με ανταπόκριση του BBC, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα τηλεοπτικό σταθμό στα προάστια, ενώ οι φιλορώσοι υποχωρούν ωθούμενοι στο κέντρο της πόλης, από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Πυρά βαρέως πυροβολικού ακούγονται σε όλη την πόλη, δείγμα ότι η σύγκρουση έχει λάβει τη μορφή της μάχης εντός κατοικημένων περιοχών. Ο Ουκρανός υπουργός εσωτερικών έκανε λόγο για απώλειες ανθρώπινων ζωών, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. 

Παράλληλα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές για εκρήξεις σε πετρελαϊκό σταθμό στην πόλη Σεμενίβκα στην ανατολική Ουκρανία, από δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα στην περιοχή.

Πολιτοφυλακή αναπτύχθηκε στην Οδησσό για την τήρηση της τάξης

Την ίδια η κυβέρνηση στέλνει πολιτοφύλακες στην Οδησσό για να αντικαταστήσουν την Αστυνομία της πόλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι μια νέα μονάδα των ειδικών δυνάμεων ανέλαβε καθήκοντα στην Οδησσό μετά την "παταγώδη" αποτυχία της αστυνομίας να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές. Αποτέλεσμα των σουγρκούσεων ήταν να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κάηκαν ζωντανοι σστο κτήριο των Συνδυκάτων της πόλης.


 
Διπλωματία χωρίς ουσία

Σημειώνεται  ότι χθες το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
 Όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της συνομιλίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη στη Μόσχα με τον επικεφαλής του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ με τον οποίο θα συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.
 
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Πούτιν κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με την καγκελάριο, «υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν άμεσο διάλογο μεταξύ των του Κιέβου και των εκπροσώπων των περιοχών της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46