search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:16
MENU CLOSE

«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Αρβανιτόπουλου»

08.05.2014 12:14
«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Αρβανιτόπουλου» - Media

Για συνέχιση του «εμπαιγμού» Αρβανιτόπουλου κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Για συνέχιση του «εμπαιγμού» Αρβανιτόπουλου κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.
 
Το βράδυ της Τετάρτης τριμελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μετά από πολλές…αναβολές, σχετικά με τις απολύσεις 85 ανθρώπων, οι οποίες…προεκλογικά δεν έχουν επισημοποιηθεί.  Τι έχει συμβεί;  Από τις 22 Μαρτίου το υπουργείο έχει σταματήσει η μισθοδοσία τους, ωστόσο δεν έχει δημοσιευτεί το…ΦΕΚ που να επικυρώνει τις απολύσεις τους. Και ο υπουργός συνεχίζει την προσπάθεια…εξωραϊσμού της πολιτικής του, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν.
 
Αναφορικά με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, οι καθηγητές καταγγέλλουν «εμπαιγμό και από τον ΑΣΕΠ» κι αυτό γιατί έχουν προκηρυχτεί 1708 θέσεις για 1709 διαθέσιμους, ωστόσο «υπάρχουν θέσεις που είναι παραπάνω από τους ανθρώπους που αντιστοιχούνν». Δηλαδή, λόγου χάρη για μια ειδικότητα υπήρχαν 15 εργαζόμενοι και οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για να μην απολυθούν είναι 24 (!), ενώ για μία άλλη ειδικότητα υπάρχουν 20 εργαζομένοι και οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για να μην απολυθούν είναι 5. Αυτό, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, θα έχει ως αποτέλεσμα να απολυθούν τουλάχιστον 200 με 400 άτομα.
 
«Ήταν μία προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης και συνέχειας του εμπαιγμού μας. Μας είπε ότι θα προσπαθήσει κάτι να κάνει. Η τρόικα ήθελε τις απολύσεις από ότι μας είπε ο υπουργός. Εγώ έκανα ότι μπορούσα. Του είπαμε ότι έτσι όπως έχει γίνει η διαδικασία των προκηρύξεων ενώ οι θέσεις είναι 1709 θέσεις για 1708 ανθρώπους όμως ήδη έχουν μείνει 97 κενές θέσεις και επειδή πολλοί είναι σε δύο και σε τρεις πίνακες και σε άλλες ειδικότητες δώσανε παραπάνω θέσεις από αυτές που υπάρχουν ανάλογα με τον τρόπο που θα διαχειριστούν τις θέσεις θα υπάρξουν απολύσεις 200 ή 400 ατόμων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π», ο εκπρόσωπος των διαθέσιμων καθηγητών, Νίκος Κικάκης.
 
«Μπορεί οι προκηρυχθείσες θέσεις να είναι ακριβώς οι ίδιες αλλά υπάρχουν θέσεις που είναι παραπάνω από τους ανθρώπους που ήδη υπάρχουν. Όλη η διαδικασία είναι σαν μας κοροϊδεύουν  Οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται για να μην απολυθεί κανείς και να επιστρέψουν οι ειδικότητες», πρόσθεσε.
 
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα:
 
«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας. Πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές των εκπαιδευτικών;
Πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν;

Για πόσο καιρό θα ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους αλλά και τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ από τους οποίους στέρησαν τους εκπαιδευτικούς τους όλη τη χρονιά;Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και να τοποθετηθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί σε νέες θέσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:16