search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Πέθανε η γυναίκα που συμβόλιζε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου

25.06.2010 07:21
Πέθανε η γυναίκα που συμβόλιζε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου - Media

Ήταν μια απλή νοσοκόμα, που έτυχε να είναι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή πριν 65 χρόνια. Από τότε η φιγούρα της έγινε συνώνυμη του τέλους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και η φωτογραφία της μία από τις πιο διάσημες στην ιστορία.Η Ήντιθ Σέιν πέθανε, σε ηλικία 91 χρονών, αφήνοντας πίσω της τρία παιδιά, έξι εγγόνια, οκτώ δισέγγονα και ένα ιστορικό καρέ που «αιχμαλώτισε» ο φωτογράφος Άλφρεντ Άϊζενσταντ.

Ήταν μια απλή νοσοκόμα, που έτυχε να είναι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή πριν 65 χρόνια. Από τότε η φιγούρα της έγινε συνώνυμη του τέλους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και η φωτογραφία της μία από τις πιο διάσημες στην ιστορία.

Η Ήντιθ Σέιν πέθανε, σε ηλικία 91 χρονών, αφήνοντας πίσω της τρία παιδιά, έξι εγγόνια, οκτώ δισέγγονα και ένα ιστορικό καρέ που «αιχμαλώτισε» ο φωτογράφος Άλφρεντ Άϊζενσταντ.

Η διάσημη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Αυγούστου του 1945 στην Times Square της Νέας Υόρκης, λίγη ώρα αφότου ο Πρόεδρος Τρούμαν έχει μόλις ανακοινώσει το τέλος του πολέμου με την Ιαπωνία, και απεικονίζει έναν ναύτη που πανηγυρίζει το τέλος του πολέμου, φιλώντας στο στόμα μία νοσοκόμα που έτυχε να περνάει από κοντά του εκείνη τη στιγμή. Η τρυφερή στιγμή έγινε εξώφυλλο στο «Life» και έκτοτε έχει δημοσιευτεί εκατοντάδες φορές, μέχρι και ως γιγαντοαφίσα στην Times Square.

Η ταυτότητα του ναύτη δεν έγινε ποτέ γνωστή, ενώ η Ήντιθ επικοινώνησε με τον φωτογράφο μόλις το 1978 για να του αποκαλύψει ότι αυτή είναι η πρωταγωνίστρια της φωτογραφίας.

Ο γιος της, που γνωστοποίησε και το θάνατό της στα μίντια, δήλωσε πως η μητέρα του ήταν πάντα πρόθυμη να βοηθάει και να στηρίζει τους βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και ήθελε πάντα να κάνει τη διαφορά».

Έστω και άθελά της, αυτό το είχε καταφέρει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01