29/02/2020 00:54:03

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το ευρώ» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το ευρώ» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας - Media

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα του ευρώ πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Ξεκάθαρη θέση για το θέμα του ευρώ πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο theTOC.gr και στην Ελλη Στάη. Ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά, εξέφρασε τη βαθιά του πίστη- όπως χαρακτηριστικά είπε- ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από το ευρώ, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί το ευρώ», εξηγώντας ότι αυτό δεν συμφέρει τις κυρίαρχες δυνάμεις. «

Δεν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική από το ευρώ για τις κυρίαρχες δυνάμεις» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι δική του στρατηγική είναι στρατηγική διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης μέσα στο ευρώ.
 
Την 26η Μάιου είναι σαφές ότι θα ζητήσουμε εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας οτι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης θα είναι τέτοιο ώστε θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε μάλιστα οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.«Θα ήταν εντυπωσιακό να μην εξασφαλίσουμε αυτοδυναμία έπειτα από όσα έχουν συμβεί» επεσήμανε, σπεύδοντας όμως να σημειώσει ότι θα ζητήσει συνεργασίες.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του θα είναι η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. « Το μνημόνιο είναι 400 εφαρμοστικοί νόμοι και χρειάζεται χρόνος για να πέσει»
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε διακριτικές αποστάσεις από τις σημερινές δηλώσεις του Σταθη Παναγουλη στη Bουλή ότι όσοι ψήφισαν τα Μνημόνια θα οδηγηθούν σε ειδικά δικαστήρια. Σημείωσε πάντως ότι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές παρεξηγούνται και πρόσθεσε δηκτικά ότι επί χούντας όταν οι άλλοι διάβαζαν ο Στάθης Παναγούλης ήταν στη φυλακή. 

Αναδημοσίευση από το theTOC.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.