27/09/2020 09:09:57

Απολύθηκε η διευθύντρια των «New York Times» Τζιλ Εϊμπραμσον

Απολύθηκε η διευθύντρια των «New York Times» Τζιλ Εϊμπραμσον - Media

Παρελθόν αποτελεί από την «ηλεκτρική καρέκλα» της διεύθυνσης των «New York Times» η Τζιλ Εϊμπραμσον λόγων «προβλημάτων με τη διοίκηση».
 
Η 60χρονη Εϊμπραμσον είχε αναλάβει τη θέση της διευθύντριας το 2011. Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο σε μια εφημερίδα που θεωρείται «ανδροκρατούμενη», καθώς ήταν ελάχιστες οι γυναίκες που είχαν αναλάβει επιτελική θέση. Ο εκδότης της εφημερίδας Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ δεν ανέφερε τους λόγους της απομάκρυνσης της παρά ανέφερε μόνο «προβλήματα με τη διοίκηση».
 
Σχόλια αμερικανικών ΜΜΕ πάντως αναφέρουν ότι η Tζιλ Εϊμπραμσον, έπεσε θύμα σεξισμού στην εφημερίδα. Οι φήμες λένε ότι οι σχέσεις της με τον εκδότη Σουλτσμπέργκερ δεν ήταν καθόλου καλές από την αρχή. Τα πράγματα όμως επιδεινώθηκαν ύστερα από δημοσίευμα του περιοδικού «New Yorker» σύμφωνα με το οποίο η Εϊμπραμσον διαμαρτυρόταν για το γεγονός ότι αμείβεται λιγότερο από τον προκάτοχό της, Μπιλ Κέλερ.
 
Επίσης, φαίνεται ότι η πρώην, πλέον, διευθύντρια είχε δημιουργήσει «κακές σχέσεις» με το επιτελείο της εφημερίδας όταν θέλησε να διορίσει μια γυναίκα στη θέση της διευθύντριας της διαδικτυακής έκδοσης, την Τζανίν Γκίμπσον, η οποία κρατούσε το «τιμόνι» στο αμερικανικό παράρτημα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian».
 
Στα τρία χρόνια που η βραβευμένη με Πούλιτζερ Τζιλ Εϊμπραμσον βρισκόταν στη διεύθυνση των «New York Times», η εφημερίδα έγινε ξανά κερδοφόρα, κέρδισε 800.000 νέους διαδικτυακούς συνδρομητές και οχτώ βραβεία Πούλιτζερ.
 
Ο αντικαταστάτης της είναι ο Ντιν Μπάκετ, ο μέχρι χθες «νούμερο δύο» της εφημερίδας και ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει το πόστο του διευθυντή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.