search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:30
MENU CLOSE

Η Toshiba φτιάχνει «εργοστάσιο λαχανικών»

16.05.2014 06:46
Προσοχή: Φρούτα και λαχανικά "ποτισμένα" με φυτοφάρμακα - Media

Στην πώληση λαχανικών τα οποία θα παράγονται σε εργοστάσιο ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία Toshiba, γνωστή για τις ηλεκτρονικές συσκευές και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Στην πώληση λαχανικών τα οποία θα παράγονται σε εργοστάσιο ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία Toshiba, γνωστή για τις ηλεκτρονικές συσκευές και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της.

Τα λαχανικά θα παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες σ' ένα εντελώς κλειστό και αποστειρωμένο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί χάρη σ' έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα εξοπλίσει ένα παροπλισμένο εργοστάσιο σε προάστιο του Τόκιο και θα το εφοδιάσει με «ειδικούς φωτισμούς φθορισμού αριστοποιημένους για την ανάπτυξη φυτών, κλιματισμό που διατηρεί πάντα την ίδια θερμοκρασία και μια σταθερή υγρασία, μια διάταξη παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης των φυτών και εξοπλισμούς αποστείρωσης για τη συσκευασία των προϊόντων».

«Ελαχιστοποιώντας την επαφή μορίων με τα προϊόντα, είναι δυνατό να αυξηθεί σημαντικά η συντήρησή τους σε καλή κατάσταση. Σε μια επιφάνεια σχεδόν 2.000 τ.μ., ο όμιλος θα παράγει τρία εκατομμύρια σαλάτες ετησίως και θα προμηθεύει με μαρούλια, σπανάκι και άλλα λαχανικά σούπερ μάρκετ, καταστήματα και εστιατόρια», επισημαίνει η Toshiba αναφέροντας επίσης ότι αναλόγως με τη ζήτηση ενδέχεται να καλλιεργήσει λαχανικά με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, όπως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01